Wat houdt de 4-daagse werkweek nog tegen?

Over de hele wereld stapt een toenemend aantal bedrijven over op een werkweek van vier dagen. Experimenten hebben immers aangetoond dat de keuze voor een kortere werkweek leidt tot een grotere productiviteit, de motivatie bij het personeel stimuleert en een middel is om burnout-problemen te bestrijden. Dat zegt een rapport van het persbureau Reuters.

“In Groot-Brittannië dringt het Trades Union Congress (TUC) er op aan dat het hele land tegen het einde van de eeuw naar een vierdaagse week zou overstappen,” aldus Reuters. “De vakbond beweert dat een kortere week een manier is om werknemers beter te laten delen in de rijkdom die wordt gegenereerd door nieuwe technologieën zoals machine learning en robotica.”

“Dat is vergelijkbaar met het recht op een vrij weekend dat de industriële revolutie is verworven. Gedacht wordt dat de ingreep de stress van het onevenwicht tussen werk en gezin zal verminderen en ook de gendergelijkheid zal bevorderen.”

Japan

“Er is een toenemend verzet tegen overwerk,” zegt Lucie Greene, trenddeskundige bij consulent J. Walter Thompson. “Mensen beginnen afstand te nemen van de onafgebroken activiteit van het digitale leven en realiseren zich dat constant werk de geestelijke gezondheid aantast.” Zelfs in workaholische Japan moedigt de overheid bedrijven inmiddels aan om hun personeel op maandagochtend vrij te geven.

Uit een recent onderzoek van het bedrijf Future Workplace bij drieduizend werknemers in acht landen bleek dat bijna de helft van de arbeidskrachten van mening is dat de werklast gemakkelijk in vijf uur per dag zou kunnen worden afgewerkt, indien ze niet zouden worden afgeleid. Toch bleken velen aan veertig uur werk per week te komen.

Jan Schulz-Hofen, oprichter van het Duitse softwarebedrijf Planio, introduceerde eerder dit jaar een werkweek van vier dagen. “Gebleken is dat tijdens die kortere periode toch evenveel werk kan worden gedaan als tijdens een traditionele werkweek van vijf dagen,” evalueert Schulz-Hofen het nieuwe regime.

“Tijdens een vijfdaagse werkweek wordt immers meer tijd verspild. Met een kortere werkweek beseft men daarentegen al vlug dat men snel en geconcentreerd moet werken om een vrije vrijdag te hebben. Bij Planio wordt nu van maandag tot donderdag gewerkt. Op vrijdag meldt een antwoordapparaat aan de klanten waarom er bij het bedrijf niemand te bereiken is.”

Jaloers

Schulz-Hofen zegt met zijn medewerkers verschillende alternatieven voor een kortere werkweek te hebben bestudeerd. “Het idee van flexibele uren werd al vlug verworpen, want dat zou tot administratieve complicaties kunnen leiden,” merkt hij op. “Ook het idee van een vijfdaagse week met kortere werkdagen werd afgewezen, want dat systeem zou al snel opnieuw mogelijkheden op overwerk creëren.”

Schulz-Hofen voegt eraan toe ook van de klanten geen negatieve reacties te hebben ontvangen. Wel zouden de meeste cliënten hebben toegegeven jaloers te zijn op het nieuwe werksysteem van Planio.

Dan Schawbel, directeur van Future Workplace, verwacht dat het idee snel in meer bedrijven en landen zal aanslaan. “De Verenigde Staten zullen echter wellicht één van de laatste landen in de wereld zijn om op dat nieuwe systeem over te stappen,” meent hij. “De Amerikanen zijn immers vast in hun huidige manier van werken.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20