Washington D.C. geeft gratis AirPods aan tieners die zich laten vaccineren tegen Covid-19

Kinderen tussen 12 en 17 jaar die zich in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC laten vaccineren tegen het nieuwe coronavirus krijgen gratis AirPods. Daarnaast maken ze ook kans op andere cadeaus zoals een universiteitsbeurs van 25.000 dollar. Met die stimulans hoopt burgemeester Muriel Bowser zoveel mogelijk tieners te vaccineren voor de start van het nieuwe schooljaar.

De burgemeester van Washington DC maakte afgelopen zaterdag zijn Covid-19-vaccinatiestimulansplan bekend. De actie richt zich op tieners tussen 12 en 17 jaar. Als zij zich op één van de drie publieke scholen, die dienst doen als vaccinatiecentrum aanmelden, krijgen ze na hun eerste dosis van het coronavaccin een paar AirPods – zolang de voorraad strekt – of een cadeaubon van Visa ter waarde van 51 dollar (43,5 euro).

Studiebeurs ter waarde van 25.000 dollar

Gevaccineerde tieners uit Washington DC nemen daarnaast ook automatisch deel aan een tombola. Daarmee kunnen ze een iPad met koptelefoon of zelfs een studiebeurs voor een universiteit ter waarde van 25.000 dollar (21.300 euro) winnen. In totaal worden acht zo’n beurzen en 32 iPads verloot. Ook de ouder of voogd die zijn of haar kind begeleidt, krijgt een Visa-cadeaubon van 51 dollar.

De Verenigde Staten keurde halverwege mei al als tweede land ter wereld het gebruik van het Pfizer-vaccin goed voor kinderen vanaf 12 jaar. Toch zijn op dit moment nog steeds maar 30 procent van de tieners tussen 12 en 17 jaar volledig gevaccineerd.

Heropening scholen

De schrik voor de besmettelijkere Delta-variant in combinatie met de nakende heropening van de scholen zorgt er nu voor dat Washington DC de vaccinatiecampagne bij de jeugd wil versnellen. Het stimulansplan loopt sinds zaterdag 7 augustus tot en met 30 september. Het is nog niet bekend of de actie meer jongeren op de been heeft gebracht.

Meer
Laatste update:
Laatste update:
Lees meer...
Markten
BEL20