Was de staatsbon een unieke kans? Welke formules kunnen een vergelijkbaar rendement garanderen?

Wilde je profiteren van de staatsbon, maar kwam je te laat? Niet alles is verloren: er zijn andere, even lucratieve, opties beschikbaar.

Waarom is dit belangrijk?

De staatsbon met een looptijd van één jaar en een nettorentetarief van 2,81% was een groot succes voor de regering. Bijna 22 miljard euro werd opgehaald bij burgers. Het was echter niet genoeg om de Belgische banken onder druk te zetten om hun rentetarieven te verhogen. Op dit moment is het nog niet duidelijk of dit een eenmalige operatie was of dat er binnenkort een tweede kans komt om te profiteren van de staatsbon.

Een gemiste kans? Minister van Financiën, Vincent Van Peteghem (cd&v), heeft de deur niet gesloten voor een tweede soortgelijke operatie in december, zoals oorspronkelijk gepland was... voordat het fenomenale succes van de operatie van vorig jaar september plaatsvond. In afwachting van meer duidelijkheid zijn er andere formules die (bijna) even veelbelovend zijn.

De kleinere banken

Zoals voorafgaand aan de speciale uitgifte van de overheid, bevinden de beste spaarformules zich nog ste

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer