Wanneer en waarom begon de mens met drugs en alcohol?

Gezien de liefde van de mensheid voor drugs en alcohol, zou je kunnen aannemen dat high en dronken worden een oude, zelfs prehistorische traditie is. We weten uit archeologische ontdekkingen dat het gebruik van alcohol en drugs millennia teruggaan tot vroege agrarische samenlevingen. Maar er is weinig bewijs dat vroege jager-verzamelaars ze gebruikten. Impliceert dat iets over agrarische samenlevingen en de beschavingen die eruit voortvloeiden?

Waarom is dit belangrijk?

Het zou wel eens kunnen dat het gebruik van psychoactieve stoffen zich ontwikkelde als reactie op de kwalen van de beschaving.

Er is verrassend weinig archeologisch bewijs voor prehistorisch drugsgebruik. Afrikaanse jagers-verzamelaars - Bosjesmannen, Pygmeeën en de Hadzabe-bevolking - leiden waarschijnlijk hun leven op een manier die vergelijkbaar is met de voorouderlijke menselijke culturen. Het meest overtuigende bewijs voor het gebruik van drugs door zulke vroege mensen is een potentieel hallucinogene plant gebruikt door genezers bij de Bosjesmannen, die mensen blijkbaar "voor een tijdje gek" maakt. Maar hoevee

Dit is een premium-artikel.
U kan een maand lang gratis onze premium-artikels lezen door u hier te registreren.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium-artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Laatste update:
Laatste update:
Lees meer...
Markten
BEL20