Wall Street trekt zich op aan beter dan verwachte werkloosheidscijfers

Vorige week zijn er 50.000 minder werkloosheidsuitkeringen aangevraagd in de VS dan verwacht. De Amerikaanse beurzen reageren positief en gaan bij de opening in het groen.

Positief nieuws over het aantal Amerikaanse werklozen. Een uur voor de opening van de Amerikaanse beurzen bleek dat er 787.000 Amerikanen een werkloosheidsuitkering hebben aangevraagd in de afgelopen week. Dat zijn er 50.000 minder dan waar eerder voor gevreesd werd.

Ondertussen blijft het onduidelijk of het economische stimuluspakket er komt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Volgens de meest recente berichten lopen de gesprekken nog tussen Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en Steven Mnuchin, minister van Financiën. De deadline die Pelosi voorop had gesteld, is gisteren afgelopen.

Desalniettemin gingen de Amerikaanse beurzen bij de opening hoger. De Dow Jones steeg met 0,1 procent en de S&P500 met 0,2 procent. De Nasdaq klom dan weer met 0,4 procent.

Winst voor Tesla en AT&T

Tesla ging bij de opening van de beurzen 3,1 procent hoger. Het autobedrijf boekte een winst van van 874 miljoen dollar, bijna het dubbele in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Voor Tesla is dat het het vijfde winstgevende kwartaal op rij.

Het telecombedrijf AT&T klom kort na de opening met 5,8 procent. Het bedrijf kon de omzetdaling binnen de perken houden. Die daalde van 44,6 miljard naar 42,3 miljard dollar. Daarnaast zag AT&T het aantal mobiele en HBO-abonnees stevig stijgen.

American Airlines moest in het derde kwartaal een omzetdaling van 73 procent slikken in vergelijking met een jaar eerder. Het aandeel opende bij de beursopening 1 procent lager.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20