Wall Street start december op recordniveaus

De beursrally is nog niet aan zijn einde. De Amerikaanse beurzen openen dinsdag ongeveer 1 procent hoger. Vaccinbedrijven Moderna en Pfizer zijn alweer bij de winnaars, de videobeldienst Zoom crasht.

Na een recordmaand november beginnen beleggers ook aan de nieuwe maand met veel optimisme. Het vele vaccinnieuws geeft onder andere toeristische aandelen vleugels, maar uiteraard profiteren ook de vaccinbedrijven zelf.

Moderna, dat maandag een aanvraag indiende bij de Europese en Amerikaanse farmawaakhond om zijn vaccin op de markt te brengen, staat een half uur na de opening bijna 12 procent hoger. Concurrent Pfizer stapte eerder al naar de Amerikaanse autoriteiten, maar kondigde dinsdag aan dat het maandag ook naar Europa trok. Het aandeel gaat er 2,9 procent op vooruit.

Ook de cruisemaatschappij Carnival stijgt 4,2 procent. Vliegtuigmaatschappijen gaan tot 3 procent hoger. Een heropening van de economie betekent goed nieuws voor deze bedrijven omdat het toerisme dan weer op gang komt.

Tesla en Zoom

Tesla wint dan weer 3 procent nadat de beursuitbater S&P Dow Jones Indices heeft aangekondigd dat het bedrijf eind december in één stuk naar de prestigieuze S&P500 verhuist. Er was twijfel over of het niet beter was om de aandelen in stukjes over te brengen om het gewicht van Tesla niet plotsklaps te groot te maken in de index, maar uiteindelijk werd beslist om het toch in één keer te doen.

Zoals elke crisis winnaars heeft, heeft ook elke exit uit een crisis verliezers. Zoom, dat wel eens het sociale medium van de pandemie wordt genoemd, gaat 11,5 procent onderuit. De immens populaire videobeldienst maakte maandagavond schitterende resultaten bekend, maar beleggers vrezen dat hij zijn groei niet zal kunnen aanhouden eens iedereen weer naar zijn werk gaat en zijn vrienden weer in het echt ziet.

De S&P500 stijgt bij de opening 1 procent naar 12.313 punten en breekt daarmee zijn record van 12.206 punten vrijdag. De S&P500 doet er 1,1 procent bij naar 3.662 punten, ook een record. De Dow Jones gaat 1 procent in het groen naar 29.933 punten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20