Wall Street opent voor de tweede dag op rij in het groen

De deadline voor de Amerikaanse stimulusgesprekken nadert. De beleggers hopen dat er alsnog economische steunmaatregelen komen. Dat vertaalt zich alvast naar een bescheiden stijging van de Amerikaanse beursindexen.

De Amerikaanse beurzen zijn voor de tweede dag op rij positief geopend. Zowel de Dow Jones en de S&P 500 gingen bij de opening van de beurzen 0,5 procent naar omhoog. De Nasdaq boekte een winst van 0,3 procent.

Beleggers blijven positief gestemd over de nakende gesprekken rond eventuele bijkomende steunmaatregelen voor de Amerikaanse economie. Nancy Pelosi, de Democratisch leider in het Huis van Afgevaardigden, zei maandagavond nog dat er lichte vooruitgang was geboekt in de onderhandelingen met minister van financiën Steven Mnuchin. De deadline loopt morgen af.

Opvallend verlies voor IBM

Een van de opvallendste verliezers bij de Amerikaanse beursopening was het technologiebedrijf IBM. Het aandeel ging maar liefst 6 procent lager. Dat terwijl het bedrijf in het derde kwartaal conform de verwachtingen heeft gepresteerd. Toch zijn beleggers naar de uitgang gevlucht nadat het bedrijf geen prognose durfde maken voor het laatste kwartaal. IBM heeft het over te veel onzekerheid door de aanhoudende coronapandemie.

Winst was er dan weer voor de hardwareproducent Logitech. Het bedrijf zag de totale verkoop in het derde kwartaal toenemen tot 1,26 miljard dollar. Het is de eerste keer dat Logitech voor een kwartaalverkoop de kaap van 1 miljard dollar rondt. Die groei komt niet als een verrassing. Veel meer mensen hebben de afgelopen maanden computermateriaal gekocht om thuis te werken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20