Wall Street opent vlak terwijl gesprekken over Amerikaans coronasteunpakket worden voortgezet

Beleggers blijven er vertrouwen in hebben dat het coronasteunpakket ter waarde 900 miljard dollar er weldra komt. Wall Street begon de laatste beursdag dicht bij huis.

De Dow Jones en de S&P500 bleven gelijk kort na het luiden van de openingsbel. De Nasdaq deed er 0,2 procent bij.

De Amerikaanse drankenproducent Coca-Cola schrapt wereldwijd 2.200 arbeidsplaatsen. In België gaan er 95 van de 191 jobs verloren. Het aandeel van het frisdrankenbedrijf ging een tiental minuten na de beursopening 0,96 procent lager.

Beursnieuweling Doordash gaat lager

Het aandeel van de nieuwkomer DoorDash verloor vrijdag 2,43 procent. Analisten van Citron Research noemden het aandeel het meest belachelijke beursgang van 2020. Volgens hen is DoorDash de duurste maaltijdbezorger ter wereld.

Het aandeel van Alphabet, het moederbedrijf van Google, verloor 0,35 procent. De Amerikaanse nieuwszender CNBC berichtte vrijdag dat DeepMind, het kunstmatige intelligentie-bedrijf dat in 2014 werd overgenomen door Googles moederbedrijf Alphabet, de focus op klimaatverandering lijkt te zijn verloren.

Het aandeel van Microsoft nam een duik van 0,4 procent. De softwaregigant werd deze week samen met andere bedrijven en overheidsinstellingen aangevallen door hackers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20