Wall Street opent hoger, Nikola en Carnival zijn de pineut

Groene cijfers overheersen op de Amerikaanse beurzen, behalve voor elektrische truckbouwer Nikola. Het aandeel van de beurssensatie keldert 6,68 procent.

Dinsdag raakte bekend dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC de beweringen van Hindenburg nader zal bekijken. De Amerikaanse shortseller schreef vrijdag een vernietigend rapport, dat beweerde dat Nikola gebouwd werd op fraude en leugens. Hindenburg leek ook met stevige bewijzen aan te komen zetten. De hele zaak krijgt nu een onderzoek van de SEC.

Ook Carnival zit aan de kant van de dalers. De cruisemaatschappij gaat nog eens 1 miljard dollar ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Het bedrijf is zwaar verlieslatend, want de meeste schepen liggen al maanden stil door corona. Carnival spreekt voorlopig over een nettoverlies van 2,9 miljard dollar in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar.

Nieuwe iPhone?

Voedingsreus Kraft Heinz komt met positieve verwachtingen voor het derde kwartaal. Analisten gingen uit van een omzetdaling van 2,5 procent, maar een een omzetgroei van 5 procent lijkt waarschijnlijker. Het bedrijf gaat zijn marketinguitgaven nu met 30 procent verhogen tot iets meer dan 1,4 miljard dollar. Het aandeel wint 2,75 procent.

Apple gaat 1,76 procent hoger. De iPhone-maker heeft later op de dag een virtueel evenement op de planning staan. De nieuwe iPhone 12 zou volgens insiders niet van de partij zijn, de nieuwe Apple Watch en iPad Air wellicht wel. De lancering van de nieuwe iPhone zou pas voorzien zijn voor oktober.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20