Wall Street opent dicht bij huis

De Amerikaanse inflatie is iets hoger dan verwacht. De bedroeg in december op jaarbasis 1,4 procent. Dat zijn 10 basispunten meer dan verwacht. Kort na de start van de handelsdag was er weinig animo op de Amerikaanse beurzen.

De Dow Jones en de S&P500 bleven na het luiden van de openingsbel dicht bij huis. De Nasdaq won 0,2 procent.

Kleine stijging inflatie

De inflatie in de Verenigde Staten is in december lichtjes gestegen. In vergelijking met de maand november was er een stijging van 0,4 procent. Op jaarbasis is het leven 1,4 procent duurder geworden. Dat is meer dan de 1,3 procent die de economen voor ogen hadden.

Beleggers volgen de inflatiecijfers van dichtbij op. Een te hoge inflatie zou immers kunnen resulteren in een renteverhoging wat nefast is voor de schulden die de bedrijven aangaan.

Liefde voor Exxon Mobil

Het aandeel van Visa schoot met 0,4 procent omhoog. Het Amerikaanse betaalbedrijf gaat uiteindelijk het fintechbedrijf Plaid niet overnemen. Het Amerikaanse ministerie van justitie had mededingingsbezwaren tegen de overname.

Het aandeel van Target nam een duik van 0,8 procent. De Amerikaanse warenhuisketen zag in de maanden november en december de onlineverkopen toenemen met 102 procent. Ook de verkopen in de winkel zijn tijdens die maanden toegenomen, al bleef die stijging beperkt tot 4,2 procent.

De analisten bij JP Morgan hebben voor het eerst in zeven jaar hun advies voor Exxon Mobil verhoogd naar ‘kopen’. Het koersdoel werd verhoogd van 50 naar 56 dollar. Kort na het luiden van de openingsbel ging het aandeel van het oliebedrijf 1,4 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20