Wall Street maakt forse comeback in late uurtjes

Waar de Amerikaanse beurzen vrijdag bij de openingsbel nog fors in het rood gingen, doen ze het tegen het slot al heel wat beter. De Dow Jones verliest nog 0,6 procent, de S&P500 doet er 0,8 procent af en de Nasdaq staat 1,3 procent lager.

De techverkoopgolf lijkt dan ook op zijn einde te lopen. Enkele techaandelen noteren zelfs positief op het einde van de dag. Apple eindigt stabiel en Tesla doet er zelfs 2,8 procent bij.

Maar de meesten staan nog steeds wel licht in het rood. Bij Netflix gaat er 1,8 procent af, Amazon verliest 2,2 procent en Zoom staat 3 procent lager.

Heropening

Aandelen die profiteren van een heropening van de economie doen het dan weer goed. Luchtvaartmaatschappijen doen er tot meer dan 2 procent, net als de banken. De cruise-uitbater Carnival wint zelfs 5,3 procent.

Vrijdag werden de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor augustus bekendgemaakt en die vielen beter uit dan verwacht. De werkloosheid daalde van 10,2 tot 8,4 procent en er werden 1,37 miljoen jobs gecreëerd. Analisten waren uitgegaan van maar 1,32 miljoen nieuwe jobs. De economie krijgt dus duidelijk weer zuurstof en dat kunnen beleggers appreciëren.

De beurzen kenden een enorme comeback. Op het dieptepunt vrijdag stond de Dow Jones 2,2 procent lager, de Nasdaq 3,1 procent en de S&P500 zelfs 5,1 procent. Die verliezen werden uiteindelijk zo goed als weggevaagd. En zo eindigen we de week toch nog min of meer op een positieve noot.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20