Wall Street herstelt zich van de GameStop-furie

De Amerikaanse aandelenbeurzen herstellen zich van de klappen die ze vorige week moesten incasseren bij het GameStop-circus. Na een brutaal offensief van het investeerderscollectief wallstreetbets op Reddit, zien investeerders tekenen dat het gezond verstand opnieuw de bovenhand krijgt.

De Dow Jones Industrial Average sluit dinsdag 475 punten hoger, een winst van 1,6 procent. Ook de S&P 500 en de Nasdaq mochten respectievelijk een stijging van 1,4 en 1,6 procent optekenen.

Mensen die vorige week massaal investeerden in het aandeel GameStop zijn sinds vrijdag 70 procent van hun centen kwijt. ‘De door het Redditcollectief afgeschoten raket lijkt zonder brandstof te zitten en zal nu snel op aarde neerstorten’, aldus Max Gokhman van Pacific Life Fund Advisors.

Het aandeel was vorige week met 400 procent gestegen, wat een aantal hefboomfondsen, die massaal hadden ingezet op een koersdaling, in moeilijkheden bracht. Maar de beursfundamenten lijken ondertussen opnieuw de bovenhand te halen. AMC Entertainment, een ander aandeel dat massaal door Redditbeleggers werd gekocht, verliest dinsdag 41 procent van zijn waarde. Zilver, dat maandag nog 11 procent steeg, ging vandaag alweer 10 procent lager.

Wall Street werd verder hoger gestuwd door gunstig vaccinnieuws en hoop op een nieuw stimuluspakket van de regering Biden.

Exit Bezos

Ook nabeurs was er nog nieuws op Wall Street. Amazonstichter Jeff Bezos treedt in het derde kwartaal terug als CEO van het bedrijf en wordt voorzitter van de raad van bestuur. Hij wordt vervangen door Andy Jassy, de CEO van Amazon Web Services. Amazon postte in het laatste kwartaal van 2020 voor de eerste keer in zijn bestaan een omzet van meer dan 100 miljard dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20