Wall Street heeft weinig turbulentie te melden

De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq sloot de beursdag dinsdag opnieuw met winst af. Daarmee heeft de beurs zeven dagen op rij aan waarde gewonnen. De bredere markt sloot echter iets lager.

Diverse beleggers verschoven hun investeringen van de technologiesector naar industrieën die mogelijk baten zouden kunnen ondervinden van het stimuleringsprogramma van de regering van de Amerikaanse president Joe Biden.

De Dow Jones moest 0,03 procent inleveren en sloot de dag op 31.375 punten. Ook bij de S&P 500 was er een verlies van 0,11 procent tot 3.911 punten. De Nasdaq kon echter een winst met 0,14 procent tot 14.008 punten melden.

Nu het aantal Amerikaanse coronabesmettingen daalt en de verwachtingen op een goedkeuring van het stimuleringspakket van de regering stijgen, is er volgens waarnemers weinig reden voor een pessimistisch sentiment. Er moet volgens hen dan ook niet verwacht worden dat er momenteel veel geld uit de markt zal worden gezet en in cash geld worden omgezet.

Aangezien ook bedrijfsresultaten meestal een positieve boodschap hebben te melden, zijn de Amerikaanse beursindexen tot recordhoogtes opgeklommen. Analisten waarschuwen wel dat nieuwe varianten van het coronavirus en eventuele haperingen in de uitrol van de vaccins dit positieve sentiment zouden kunnen ondermijnen.

Bitcoin

Speelgoedmaker Mattel kon na positieve resultaten ook op de beurs winst melden. Coty, fabrikant van lippenstift, boekte daarentegen bescheiden resultaten, die de dalende vraag naar cosmetica weerspiegelden. Coty moest daarvoor ook op de beurs de rekening betalen.

Ook Take-Two Interactive, uitgever van videogames, moest inleveren. Het bedrijf moest immers een omzetdaling melden en er werden ook geen grote nieuwe releases aangekondigd.

De virtuele munt bitcoin naderde snel de grens van 50.000 dollar. De munt kon immers nog altijd genieten van de beslissing van Tesla om in de bitcoin te investeren.

Riot Blockchain en Marathon Patent Group, ontginners van cryptomunten, konden daardoor eveneens voor de tweede dag op rij een winst melden. Tesla daarentegen moest inleveren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20