Wall Street duikt in het rood na vergadering Federal Reserve

De Federal Reserve heeft beslist om momenteel niet te raken aan zijn beleid. De beurzen zijn op het eerste gezicht niet onder de indruk en hebben de beursdag in het rood afgesloten.

Geen verrassingen na de vergadering van de Federal Reserve. Zoals verwacht wijzigt de Amerikaanse centrale bank haar beleid niet. De toezichthouder laat de beleidsrente dus onveranderd op 0 tot 0,25 procent. Voorst wordt er maandelijks 120 miljard dollar in de economie gepompt via het opkoopprogramma.

De Amerikaanse beleggers reageerden koeltjes op het besluit van de Federal Reserve. De Dow Jones verloor 2,05 procent en de S&P500 moest 2,7 procent prijsgeven. De Nasdaq ging er 2,6 procent op achteruit.

GameStop blijft de wind in de zeilen hebben

GameStop heeft de beursdag afgesloten met maar liefst 126,5 procent winst. Beleggers blijven massaal aandelen van de gamewinkelketen kopen om zo te ‘short-squeezen’. Ze willen daarbij de beleggers die het aandeel shorten opzadelen met gigantische verliezen. Op die manier worden ze gedwongen om hun posities te verkopen en het aandeel zo een extra boost te geven.

Hetzelfde tafereel zien we bij AMC Entertainment. Het aandeel heeft er woensdagavond 284 procent bijgedaan. Ook bij Blackberry is er iets soortgelijks gaande. Het aandeel van het bedrijf is op het einde van de handelsdag gestegen met 30,6 procent.

Advanced Micro Devices (AMD) verloor dan weer 6,2 procent. Dat terwijl het bedrijf naar buiten kwam met beter dan verwachte resultaten. Sommige analisten hebben zelfs het koersdoel voor het aandeel van AMD verhoogd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20