Wall Street duikt in het rood in afwachting rentebesluit Federal Reserve

De Federal Reserve komt vanavond met het rentebesluit. In afwachting daarvan is Wall Street de beursdag in het rood gestart.

Alle ogen zijn vandaag gericht op de Federal Reserve. Verwacht wordt dat er geen ingrijpende beslissingen zullen genomen worden. Het is vooral uitkijken naar wat de centrale bank zal zeggen over eventuele toekomstplannen. Volgens Goldman Sachs zal de Federal Reserve pas in 2022 de obligatie-opkopen terugschroeven.

Lagere start Wall Street

Hoe dan ook is Wall Street de beursdag in mineur gestart. De Dow Jones, de S&P500 en de Nasdaq verloren elk 1 procent.

Starbucks is de beursdag 1,2 procent in het groen gestart. Dat terwijl de koffiehuisketen woensdag liet weten dat het in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2020/21 5 procent minder omzet heeft geboekt. De analisten gingen uit van een vermindering van 3,4 procent.

AT&T heeft in het vierde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Het telecombedrijf verwacht voor 2021 een omzetgroei van ongeveer 1 procent. Het aandeel ging er na het luiden van de openingsbel 2,2 procent op vooruit.

Gamestop blijft hoger gaan

Boeing 737 MAX mag van de Europese luchtvaartautoriteit EASA opnieuw vliegen in Europa. Tegelijk liet Boeing weten dat het in 2020 een recordverlies heeft geleden van 11,9 miljard dollar. Het aandeel van de luchtvaartmaatschappij dook 4,6 procent in het rood.

De hefboomfonds Melvin Capital heeft zijn shortpositie op GameStop beëindigd. Via Reddit hadden beleggers zich verenigd tegen die shortpositie. Gamestop ging kort na het luiden van de openingsbel 110 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20