Waar kan je goedkoop lenen?

Wie geld leent, wil dat natuurlijk zo goedkoop mogelijk doen. Je vindt verschillende lijsten op het internet maar deze zijn vaak niet up-to-date. De tarieven van leningen veranderen constant waardoor je best zelf een vergelijking maakt om de goedkoopste te vinden.

Goedkoop lenen kan voor verschillende doeleinden. Zo kan je een lening aangaan voor bijvoorbeeld een huis of een auto. Waarvoor je geld wilt lenen, zal een invloed hebben op de rentevoet en de lening. Het zal dus afhangen van situatie tot situatie waar je de goedkoopste lening kan vinden.

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Waar moet je rekening mee houden?

Om de goedkoopste lening te vinden, hou je best rekening met onderstaande zaken.  

Goedkoop lenen kan zowel voor een grote als een kleine lening. Natuurlijk zal een langetermijnlening altijd duurder zijn dan een kortetermijnlening. Hoe hoger het bedrag dat je leent, hoe meer interest je moet terugbetalen.

Het kan altijd helpen om met je kredietgever te onderhandelen. Als je bijvoorbeeld een lening wil aangaan bij een bank waar je al jaren klant bent, kan je aantonen dat je een trouwe klant bent en een vast inkomen hebt. Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat je een goedkopere lening kan krijgen dan je dacht.

Verder is de timing van het afsluiten van je lening ook belangrijk. Wanneer het economisch slechter gaat, zullen de banken leningen aanbieden met een lagere rente. Bekijk ook steeds of het gaat om een lening met een vaste of variabele rentevoet.

Daarnaast kan het zijn dat de overheid een goedkope lening aanbiedt. Voor bepaalde projecten zoals milieuvriendelijk verbouwingsprojecten of een groene lening kan je goedkoop lenen bij de overheid. Ook voor mensen met minder geld biedt het Vlaams Woningfonds een goedkope lening of een fiscale korting aan.

Wees je er ook van bewust dat je niet enkel moet focussen op de laagste rentevoet. De voorwaarden van een lening zijn ook belangrijk.. Lees dus zeker de voorwaarden zodat je een goedkope lening en goede voorwaarden hebt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je nu een goedkope lening aangaat, maar binnen een jaar een goedkopere lening vindt bij een andere aanbieder. Als het, door de voorwaarden, niet is toegestaan om na een jaar te veranderen van kredietgever dan kan je de goedkopere lening niet aangaan en zal je uiteindelijk niet de goedkoopste lening hebben.

Geld lenen zonder bank

Het kan zijn dat de bank je geen lening wil geven als je in financiële problemen zit. Dan zal je op zoek moeten gaan naar een alternatief. Je kan dus nog een lening krijgen als de bank je aanvraag weigert, maar doorgaans zijn de leningen duurder zonder bank. Bekijk dus goed wat je opties zijn zodat je toch de goedkoopste lening vindt.

Om de goedkoopste lening te vinden zal je dus met verschillende zaken rekening moeten houden. Vergelijk zelf, bijvoorbeeld via het internet, waar je de goedkoopste lening kan vinden. Als je bij je eigen bank een lening aangaat, kan je zeker proberen te onderhandelen. Indien je leent zonder een bank zal je doorgaans een duurdere lening krijgen.

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20