VS tellen 618.000 millennialmiljonairs

In de Verenigde Staten leven 618.000 millennialmiljonairs. Dat zijn mensen die geboren zijn tussen 1982 en 1996 en meer dan 1 miljoen dollar netto bezitten. Het cijfer komt uit de meest recente Coldwell Banker Global Luxury and WealthEngine.

Het aantal millennialmiljonairs blijft groeien staat in het rapport te lezen, en ze worden steeds rijker. Geschat wordt dat ze tegen 2030 vijf keer meer zullen bezitten dan vandaag en dat ze in totaal ook nog een 68.000 miljard dollar zullen erven van hun ouders. Deze laatsten zijn de zogenaamde ‘babyboomers’ en worden beschouwd als de rijkste generatie in de wereldgeschiedenis.

Opmerkelijk detail: bijna de helft van alle millennialmiljonairs woont in één staat: Californië. Echt verbazend is dat niet, want niet enkel is de ‘Golden State’ de grootste staat van de VS, hij rangschikt ook als de vijfde grootste economie ter wereld. 23% van de bevolking heeft een eigen zaak en de staat herbergt ook de meeste vastgoedmakelaars van het land. Op 2 volgt dan de staat New York, waar 14% van alle millennialmiljonairs wonen.

Traverse City in Michigan is de ‘place to be’

Nog een verrassing: de postcode die de meeste van deze rijke jongeren herbergt ligt niet in Californië, noch in New York, maar in Traverse City, een badplaats in de staat Michigan bij Lake Michigan. Een mooie villa heb je hier al vanaf 500.000 dollar. Dat is een kwart van de prijs die gangbaar is in Silicon Valley, waar 2 miljoen de startprijs is.

Nog volgens het rapport wijken millennials liefst uit naar betaalbare locaties, vaak in de voorsteden of in kleinere steden, waar ze meer waarde voor hun geld krijgen.

[Op de foto de Amerikaanse vrouwelijke voetbalsterren Alex Morgan en Megan Rapino, die naar schatting elk 3 miljoen dollar bezitten.]

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20