VS gaan belastingen op bedrijven verhogen

De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft plannen in de steigers om de bedrijven meer belastingen te laten betalen. Dat moet de gigantische investeringsplannen, vooral infrastructuurwerken, bekostigen. Dat heeft de Amerikaanse centrale bankier, Janet Yellen, gezegd in het Huis van Afgevaardigden.

Biden was duidelijk over zijn plannen rond fiscaliteit, liet de topvrouw van de Federal Reserve noteren. De Democratische president wil de bedrijfsbelasting optrekken van 21 procent nu naar 28 procent. “We zijn verwikkeld in een mondiale race richting lagere belastingen voor bedrijven, en daar hopen we een einde aan te maken”, dixit Yellen.

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street speelt winsten volledig weg

01/12/2021 21:09

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten hebben woensdag de winsten van eerder op de dag niet kunnen vasthouden en zakten flink weg richting het einde van de handelsdag. De S&P 500-index daalde met 1,2 procent tot 4.513,04 punten, terwijl de Dow Jones-index 1,3 procent inleverde op 34.022,04 punten. Techbeurs Nasdaq ging met 1,8 procent onderuit op 15.254,05 punten. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20