Vrouw van Belgische ambassadeur in Zuid-Korea verdacht van geweld tegen winkelbediende

Xiang Xueqiu, de vrouw van de Belgische ambassadeur in Zuid-Korea Peter Lescouhier, wordt ervan beschuldigd een winkelbediende in een kledingwinkel te hebben aangevallen. Dat schrijft de krant De Standaard.

De winkelbediende zou naar verluidt in het gezicht zijn geslagen door Xueqiu. Het incident zou zich hebben voorgedaan in Seoel op 9 april.

Diplomatieke immuniteit?

Volgens De Standaard bevestigde het ministerie Buitenlandse Zaken dat de Zuid-Koreaanse politie een onderzoek is gestart naar het incident.

Het Politiebureau van Yongsan zou de beschuldigingen aan het adres van Xueqiu onderzoeken, bericht The Korea Times.

‘We onderzoeken de beschuldiging, maar kunnen de details of de omstandigheden niet bevestigen, omdat het onderzoek nog gaande is’, vertelde een ambtenaar van het politiebureau aan de Koreaanse krant.

Krachtens het Verdrag van Wenen inzake diplomatiek verkeer, genieten diplomaten en hun familieleden immuniteit van de strafrechtelijke jurisdictie van het gastland, wat betekent dat zij in de meeste gevallen niet kunnen worden vervolgd, ongeacht de ernst van het misdrijf, tenzij hun immuniteit door de zendstaat is opgeheven.

Toch gaat de politie door met het onderzoek ‘omwille van het recht op een eerlijk proces’, schrijft The Korea Times.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20