Vragen tijdens een sollicitatiegesprek over je verantwoordelijkheden

Op het ogenblik dat je tijdens een sollicitatiegesprek vragen worden gesteld met betrekking tot je huidige, of vorige, banen, dan is het van belang dat je een antwoord geeft waarin je een paar gedetailleerde bijzonderheden vermeldt over de dingen die je in je vorige functie(s) deed. Hierbij dien je er overigens wel voor te zorgen dat je je antwoord positief houdt, en is het weliswaar een goed idee om verbeteringen of prestaties te vermelden, maar voorkom je bij voorkeur het aanhalen van bepaalde frustraties of onenigheden ten aanzien van collega’s.

Aangezien vragen over je verantwoordelijkheden zeer frequent voorkomen in sollicitatiegesprekken, moet je er voor zorgen dat je je altijd goed voorbereid en dat je een goed gevoel hebt over de manier waarop je je verantwoordelijkheden samen kunt vatten voor elk functie die je hebt bekleed. In het algemeen moet hierbij de nadruk komen te liggen op je huidige, of meest recente, baan.

Hoe kun je vragen over je verantwoordelijkheden beantwoorden?

De beste manier om te antwoorden op deze vraag tijdens een sollicitatiegesprek is door je verantwoordelijkheden zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven en deze aan te laten sluiten op de baan waar je momenteel voor solliciteert. Dit wil dus zeggen dat je voorafgaand aan dit belangrijke gesprek je zorgvuldig de functieomschrijving voor de nieuwe baan door moet nemen. Bijna elke functiebeschrijving je tegenkomt zal je namelijk een lijst of een functie-eisenpakket laten zien, samen met een opsomming van de werkervaring waar een werkgever naar op zoek is in een nieuwe werknemer. Voor elke eis dien je jezelf dan ook het volgende af te vragen:

  • Waarom denk ik dat ik weet hoe ik deze functie goed uit kan voeren?
  • Wanneer kan ik deze vaardigheden gaan gebruiken?
  • Hoe effectief was ik bij het uitvoeren van dit onderdeel van de baan? 
  • Welke voorbeelden kan ik gebruiken om mijn talent te bewijzen tijdens deze sollicitatieprocedure?

Op het moment dat bijvoorbeeld de functieomschrijving vereist dat je een gedegen kennis hebt van technologie, zoals Microsoft Office Suite of Adobe Creative Suite, dan moet je bereid zijn om te beschrijven op welke wijze je deze programma’s in uw vorige functie hebt toegepast. Als het vereiste echter is dat je beschikt over uitstekende vaardigheden met betrekking tot klantenservice, dan is het juist goed om een ​​paar keer een situatie aan te halen waarin je met succes sterke klantrelaties op hebt weten te bouwen. Vervolgens verbind je de verantwoordelijkheden van je huidige, of vorige, baan met die je in de functieomschrijving hebt gelezen om zo de werkgever te laten zien dat je de benodigde kwalificaties hebt om de functie waar je voor solliciteert binnen zijn, of haar, bedrijf, naar behoren in te vullen.

Tijdens een sollicitatiegesprek dien je je vooral te richten op je verantwoordelijkheden die direct gerelateerd zijn aan de eisen van de nieuwe baan. Wanneer je bijvoorbeeld solliciteert voor een functie die specifieke managementvaardigheden vereist, dan kun je de nadruk leggen op projecten die je in het verleden hebt geleid en evenementen die je hebt gepland. Wanneer je probeert om een baan op een creatief vlak te bemachtigen, zoals grafische vormgeving, dan is het goed om een persoonlijke portfolio met ontwerpen mee te nemen naar het sollicitatiegesprek en op die manier de meest bijzondere projectopdrachten te kunnen laten zien aan de werkgever waar je wellicht in de toekomst voor gaat werken.

Zet verantwoordelijkheden op papier

Verantwoordelijkheden beschrijven en een samenvatting ervan maken in een CV, is dan ook iets waarmee je waarschijnlijk een goed eindruk achterlaat. De werkgever heeft een kopie van je CV in zijn, of haar, bezit en kan dan ook bepaalde dingen met betrekking tot jou als persoon hierin opzoeken. Dit is voor jou een uitgelezen kans om het persoonlijke verhaal te vertellen dat je voor dit belangrijke gesprek hebt voorbereid. Op die manier heb je niet alleen je naam en andere persoonlijke gegevens op papier gezet, maar heb je ook een goed beeld van jezelf in de gedachten van je gesprekspartner weten te planten.

Je moet tijdens het voeren van een sollicitatiegesprek voorkomen om je te expliciet te uiten over bepaalde details: bedrijfsspecifieke jargon kan een werkgever immers ook overweldigen. Het kan wellicht lastig zijn om een goed evenwicht hierin te vinden, maar je dient te streven naar het geven van een uitgebreide beschrijving van je verantwoordelijkheden en een net wat ander taalgebruik te bezigen dan je in CV hebt gedaan. Je kunt alle specifieke gevallen vermelden waarin je de onderneming hebt geholpen bij het oplossen van een probleem of door een belangrijke prestatie te leveren.

Resultaatgerichte antwoorden zijn het meest gunstig.

Je zou dingen kunnen zeggen als “Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden heb ik een schema opgesteld dat de late levering heeft gestopt en dat heeft geresulteerd dat ik binnen het bedrijf uit ben geroepen als beste teamspeler, vooral vanwege het feit dat ik het eerste contactpunt voor klanten en ik dus ervoor dien te zorgen dat aan hun behoeften wordt voldaan, hoewel er toch ook dringende zaken kunnen escaleren die ik aan mijn leidinggevende dien te melden.” 

Hoewel je je verantwoordelijkheden in een positief daglicht wilt stellen, is het ook belangrijk om eerlijk te zijn. Je dient dus je functie of de daarbij behorende taken niet te verdraaien gewoonweg omdat je niet weet wie de personeelsmanager te spreken zalm krijgen op het moment dat bijvoorbeeld je referentie gecheckt worden. Op het moment dat blijkt dat je verhaal niet gelijk loopt met de dingen die je referent te vertellen heeft, dan zal een werkgever waarschijnlijk meteen gaan twijfelen aan je geschiktheid als kandidaat voor de betreffende functie. Je hebt immers niet de volledige waarheid verteld en dat kan absoluut tegen je gaan werken tijdens een sollicitatieprocedure.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20