Je pluspunten ten aanzien van de functie

Tijdens een sollicitatiegesprek kan een werkgever je één of meerdere vragen voorleggen ten aanzien van je pluspunten, maar kun je bevraagd worden over je sterkste kant die je zal helpen bij de optimale uitoefening van de vacante baan. Werkgevers stellen doorgaans vragen over je pluspunten om te zien of je vaardigheden goede bij de functie passen waar je voor solliciteert, maar ook of deze een toegevoegde waarde kunnen hebben voor het bedrijf. Daarnaast zal deze werkgevers helpen om te achterhalen of je van tevoren onderzoek hebt gedaan naar de functie waar je voor solliciteert en het bedrijf waar je mogelijk gaat werken. Hieronder hebben we een aantal tips voor je verzameld om vragen over je pluspunten zo correct mogelijk te beantwoorden en tevens hebben we een aantal voorbeeldantwoorden voor je op een rijtje gezet die je als basis kunt gebruiken.

Hoe beantwoord je vragen over je pluspunten en werkprestaties?

Een effectief antwoord op deze vraag zal laten zien wat je grootste pluspunt of kracht toe kan voegen aan het bedrijf. Het is om die reden dan ook zaak op in je antwoord in het bijzonder pluspunten te verwerken die ook in de functieomschrijving worden genoemd. Verder dien je specifiek te zijn en je pluspunten te verbinden aan de functie-eisen zodat je veel eerder aangemerkt zult worden als een ideale kandidaat voor de vacante functie. Je kunt immers uitleggen op welke wijze je pluspunten je op een effectieve manier kunnen helpen bij het vervullen van de taken die bij deze baan van belang zijn.

Ondanks dat deze vraag op de eerste plaats verwijst naar de functie waar je voor solliciteert, kun je als antwoord ook voorbeelden gebruiken van banen die je in het verleden hebt gehad om je toegevoegde waarde voor het bedrijf mee te onderstrepen. Wanneer je je voor gaat bereiden op deze vraag, die je vrijwel zeker kunt verwachten tijdens het sollicitatiegesprek, is het goed om de functieomschrijving nog eens grondig door te lezen en juist die vaardigheden eruit te pikken die bij je persoonlijke vaardigheden, kennis en ervaringen passen.

Voor elk van deze punten, dien je daarna een specifieke situatie in gedachten te nemen die dit punt kunnen onderstrepen. Je dient eveneens goed te kijken naar de verantwoordelijkheden en de taken die horen bij de baan waar je voor solliciteert. Verder zul je ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek moeten nadenken over welke vaardigheden en ervaringen je beschikt en die je zullen helpen bij de verantwoordelijkheden die op je schouders gaan rusten als je in dienst wordt genomen.

Voorbeelden van correcte antwoorden

  • Mijn grootste pluspunt is mijn vermogen om effectief met veel verschillende mensen samen te werken. Mijn sterke communicatieve vaardigheden hebben van mij een effectieve projectmanager gemaakt die in de laatste vijf jaar op tientallen projecten is gezet. Binnen deze functie had ik te maken met veel teamprojecten en ik weet dat mijn communicatieve- en sociale vaardigheden van mij een ideale kandidaat hebben gemaakt voor de vacante functie.
  • Mijn grootste pluspunt is mijn vermogen om me te concentreren op mijn werk en de taken eerder af te werken dan de tijd die er voor wordt gerekend. Ik ben niet snel afgeleid en dat betekent dat mijn prestatie erg hoog ligt. Ik weet dat dit een zeer druk bedrijf is en dat deze baan projecten behelst die werken met strikte deadlines. Mijn focus zal me echter toestaan ​​om deze uitdagingen met succes aan te gaan.
  • Mijn organisatorische vaardigheden en mijn vaardigheden ten aanzien van timemanagement zijn mijn sterkste punten. Ik ben in staat om een groot aantal projecten tegelijkertijd op de rails te houden. In mijn laatste functie werd ik dan ook in een groot deel van de gevallen aangewezen als project manager bij teamopdrachten. Dit is waarschijnlijk te wijten aan mijn vermogen om me aan deadlines te houden en de voortgang van ons team nauwkeurig bij te houden. Deze organisatorische vaardigheden zouden me dan ook zeker in de gelegenheid stellen om effectief alle dagelijkse taken uit te voeren binnen uw bedrijf in de functie van office manager.
  • Mijn grootste pluspunt is mijn luistercapaciteiten. Ik besteed veel aandacht aan wat er tegen me wordt gezegd. Het gespreksonderwerp kan daarbij zelfs sterk variëren van specifieke informatie die betrekking heeft op lopende projecten, maar ook op toekomstige projecten tot zelfs dingen die mijn collega’s hebben gedaan in hun vrije weekend. Door een goede luisteraar te zijn, ben ik effectiever geworden in het efficiënter invullen van projecten. Mijn luistervaardigheid heeft me eveneens geholpen om andere mensen op een effectieve manier te motiveren. Dit komt me dan ook absoluut goed van pas als ik in dienst wordt genomen als hoofd van de afdeling.
  • Mijn organisatorische vaardigheid is één van mijn sterkste punten. In mijn vorige baan als administratief medewerker herstructureerde ik het archiveringssysteem van het bedrijf om gemakkelijker toegang te kunnen krijgen tot de klantenstatistieken en informatie sneller en efficiënter te vinden en te verwerken. Deze ervaring zal mijn prestatie in deze functie dan ook zeker versterken omdat ik dingen goed kan organiseren en structureren, wat in de praktijk wil zeggen dat ik meer taken in een kortere tijd kan voltooien.
  • Mijn vermogen om te werken met veel verschillende mensen is mijn grootste pluspunt. Ik vind het erg leuk om dingen te leren van iedereen die ik ontmoet. In mijn vorige functie moest ik ervoor zorgen dat er zich sterke relaties tussen afdelingen ontwikkelden en mijn vermogen om te communiceren met mensen heeft me toen in staat gesteld om deze opdracht succesvol te voltooien. Deze job op een grote afdeling vergt veel als het gaat om werken in teamverband en ik geloof dat mijn communicatieve- en sociale vaardigheden me zullen helpen ​​om dit werk met succes uit te kunnen voeren.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20