De doelen die je wilt bereiken

Ongeacht op welk niveau je een baan wilt vinden, in een heleboel gevallen zullen je tijdens een sollicitatiegesprek een vraag gesteld krijgen over de doelen die je graag zou willen bereiken. Een goed antwoord op deze vraag kan werkelijk een duidelijk verschil maken. Je dient dan ook altijd een beschrijving te geven van een actieve strategie en de stappen die je zet om de beoogde doelen ook werkelijk te bereiken. Vervolgens zul je eveneens aan je gesprekspartner duidelijk moeten maken wat je motivatie is om deze doelen te bereiken en wat je precies aan heeft gezet om in actie te komen.

Aspecten die je kunt benadrukken om je doelen te bereiken

Hoewel je niet buitengewoon specifiek hoeft te zijn als je je antwoord op deze vraag gaat formuleren, zul je wel moeten laten zien dat je weet hoe het bedrijf en de bedrijfstak te werk gaan. Eveneens zul je je potentiële werkgever een duidelijk beeld moeten schetsen van de weg die je wilt bewandelen om je doelen te kunnen bereiken. Je kunt dit doen door gedetailleerd te beschrijven op welke manier je tot nu toe prestaties hebt geleverd die je in staat hebben gesteld om je doelen effectief te bereiken. Je moet bovendien juist de manieren benadrukken waarop je doelen af weet ​​te stemmen op de baan waar je voor solliciteert.

Beschrijf eventuele tastbare resultaten in de toekomst 

Om je antwoord extra kracht bij te zetten, doe je er verstandig aan om je gesprekspartner ervan te overtuigen dat deze functie de sleutel zal zijn om je plan tot een succes te maken. Dit doe je door je persoonlijke kwaliteiten naar voren te brengen die je in staat zullen stellen om je beoogde doelen te kunnen verwezenlijken.

Beschrijf de wegen die je bewandeld

Om je potentiële werkgever te laten zien welke prestaties je hebt geleverd, en welke je nog wilt gaan leveren, kun je een aantal persoonlijke kenmerken schetsen die je hebben geholpen, of nog kunnen helpen, om je doelen te realiseren.

Het accepteren van kritiek

Je kunt een beschrijving geven, tijdens de beantwoording van deze vraag, op welke manier je in het verleden hebt geleerd om met kritiek om te gaan en de kritiekpunten te verbeteren, in plaats van negatieve feedback naast je neer te leggen of te negeren.

Je passie kan je leiden tot je doelen

Op het ogenblik dat je echt gepassioneerd bent in de dingen die je doet, is het over het algemeen een stuk makkelijker om deze doelen te bereiken, dit in tegenstelling het verwezenlijken van doelen die gedreven zijn door bijvoorbeeld een financieel motief.

Voortdurend blijven leren

Indien je iemand bent die voortdurend dingen wil blijven leren, en die bereid is om op veranderingen binnen de branche in te spelen, zal in een betere positie zijn om te kunnen profiteren van het succes.

Het gebruik van deadlines

Het plaatsen van een concrete datum op papier waarop je een bepaald doel bereikt wilt hebben, zal je helpen om de wegen te gaan bewandelen die nodig zijn om dit doel ook werkelijk te bereiken. Als je eenmaal een doel hebt bereikt, dan kun je een volgend doel gaan stellen en wederom een deadline hieraan verbinden.

Voorbeelden van correcte antwoorden

Hoe gaat je je doelstellingen bereiken? Is een vraag die je vast en zeker gesteld zal worden tijdens een sollicitatiegesprek. Je kunt onderstaande voorbeeldantwoorden gebruiken als basis om een correct antwoord te formuleren dat je wilt geven tijdens dit belangrijke gesprek. Hierbij moet je je om te beginnen bedenken dat de zogenaamde STAR methode een prima manier is om deze vraag van een correct antwoord te voorzien. Aan de hand van deze methode zul je immers over een situatie of taak (ST) praten, maar ook de actie (A) die hebt ondernomen niet over het hoofd zien en op die manier vanzelf bij de behaalde resultaten ® belanden. Op deze manier zul je over het algemeen zonder al te veel problemen vorm weten te geven aan je antwoord en bovendien een antwoord kunnen geven dat uniek is voor je persoonlijke situatie.

  • Ik ben van plan om me extra vaardigheden eigen te gaan maken door middel van het nemen van gerelateerde lessen en mijn betrokkenheid bij talloze beroepsverenigingen verder voort kan zetten. Ik heb gemerkt dat uw bedrijf een interne training aanbiedt voor medewerkers en ik ben absoluut erg geïnteresseerd in het volgen van lessen die relevant kunnen zijn. Ik zal mijn beroepsmatige ontwikkeling eveneens voort te zetten door deel te nemen aan conferenties, het bijwonen van seminars en het vervolgen van mijn opleiding.
  • In de komende vijf jaar wil ik een beter inzicht krijgen in de aandelenmarkt, het bouwen van een klantenbestand en over ongeveer tien jaar zelfs een begin maken met mijn eigen beleggingsonderneming.  Maar op de eerste plaats wil ik graag ervaring opdoen als accountmanager bij een groot bedrijf zoals het uwe. Ik ben van plan om mijn diploma te halen in de komende twee jaar. Ik heb al het eerste examen met goed gevolg afgerond en zal het tweede in de komende zes maanden gaan plannen. Mijn afgeronde opleiding zal mij in staat stellen om de wegen te bewandelen naar een groter doel, te weten om een doorgewinterde ​​beleggingsanalist te worden en dus om op hoger niveau marktanalyses uit te kunnen gaan voeren. Nadat ik af was gestudeerd bevond ik mij in de top 5 van mijn klas en heeft mijn zomerstage in de marketing me een stevige ervaring opgeleverd van waaruit ik mijn eerste baan ben gaan zoeken. Ik kijk dan ook uit naar het werken als marketingassistent om mijn vaardigheden te kunnen gaan ontwikkelen binnen deze sector en in de komende jaren zelfs intern hogerop te kunnen komen.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20