Voorzitter Europees Parlement overweegt Europese belastingen

De voorzitter van het Europese Parlement, Antonio Tajani, denkt eraan om Europese belastingen te gaan heffen. Dat zou het mogelijk maken om het budget van de Europese Unie te verdubbelen.

“We hebben 280 miljard euro nodig in plaats van de 140 miljard die we nu jaarlijks krijgen”, zegt Tajani.

Om het budget te kunnen uitbreiden wil Tajani niet dat lidstaten van de EU meer geld gaan betalen maar hij denkt daarvoor aan Europese belastingen. Hij denkt onder meer aan financiële transacties op de beurs.Het veel grotere budget is volgens de EP-voorzitter broodnodig om de vluchtelingencrisis aan te pakken en in de strijd tegen het terrorisme. Ook moeten de EU-landen gezamenlijk geld steken in economische groei.

Investeren

“In de toekomst moeten Europeanen investeren in energie en het digitaliseren van de economie”, zegt Tajani. “Alleen met een geschikte infrastructuur kunnen we gelijke tred houden met de VS, China, India en Rusland.” Antonio Tajani werd op 17 januari 2017 verkozen als voorzitter van het Europees Parlement. Tussen mei 2008 en juni 2014 was Tajani Europees commissaris, eerst belast met Transport in de commissie-Barroso I, daarna met Industrie en Ondernemerschap in de commissie-Barroso II. In beide gevallen was hij tevens vicevoorzitter. Tajani is lid van Forza Italia, dat deel uitmaakt van de EVP-fractie in het Europese parlement.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20