Officieel: Volkswagen wordt ‘Voltswagen’ in de VS

Het gaat dan toch niet om een grap. De Amerikaanse tak van Volkswagen doopt zich om tot Voltswagen of America, om zo zijn elektrische ambities te onderstrepen. Dat kondigt het bedrijf dinsdag aan.

Een maandag per ongeluk (?) gepubliceerd persbericht werd dinsdag officieel geherlanceerd. ”Voltswagen’ is meer dan een naamswijziging, het is een openbare verklaring van de toekomstige investering van het bedrijf in e-mobiliteit’, staat te lezen. ‘Volt is per definitie de afgeleide eenheid voor elektrisch potentieel tussen twee punten. De nieuwe naam en het merk symboliseren het sterk geladen voorwaartse momentum dat Voltswagen in gang heeft gezet, met als doel om alle mensen met elektrische auto’s van punt naar punt te brengen.’

De naamswijziging komt er vanaf mei. Het plan is om een ‘Voltswagen’-badge aan te brengen op de aankomende elektrische voertuigen van de Duitse autofabrikant.

Het eerste beeld dat VW vrijgaf van het nieuwe merk Voltswagen.

De ambities van Volkswagen

Waar geen twijfel over bestond, zijn de ambities van VW in het segment. Naast de ID.3 overweegt Volkswagen om een ook een kleine elektrische SUV ‘voor iedereen’ te bouwen. Volgens geruchten zou dat nieuwe model de grootte van een Polo hebben en tussen de 20.000 en 25.000 euro geprijsd zijn.

Tijdens zijn Power Day kondigde Volkswagen aan dat 70% van zijn voertuigen tegen 2030 elektrisch zal zijn. De Duitse gigant is ook van plan te investeren in batterijgerelateerde technologieën om de concurrentie voor te blijven. De Chinese en Amerikaanse markten maken duidelijk deel uit van hun ambitie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20