Vlakke start voor Europese beurzen, H&M vlamt na voorlopige cijfers

De Europese beurzen gaan dinsdagochtend vlak van start. Het Brusselse sterrenpeloton Bel20 verliest 0,2 procent.

Kiadis Pharma krijgt een financiële duw van 9,5 miljoen dollar in de rug van de Verenigde Staten. De bijkomende middelen worden gebruikt om onderzoek rond de behandeling van risicovolle coronapatiënten te bekostigen. Het aandeel gaat 8,93 procent hoger en beurshuis KBC Securities trekt het koersdoel van het bedrijf omhoog.

Aedifica verliest 0,19 procent. De ontwikkelaar van zorgvastgoed mag een nieuwe residentie voor 38 bewoners bouwen in het Nederlandse Almere. Het project, dat in 2022 moet opgeleverd worden, heeft een waarde van ongeveer 9 miljoen euro.

H&M

De Zweedse modeketen H&M maakt bekend dat zijn omzet in het derde kwartaal met 16 procent daalde. H&M werd zwaar getroffen door de wereldwijde lockdownmaatregelen, want op 1 juni waren nog altijd 900 van de ruim 5.000 winkels gesloten. Ondanks de coronacrisis pakt het bedrijf uit met een kwartaalwinst van 192 miljoen euro. Het aandeel klimt 12,47 procent.

Autofabrikanten Fiat Chrysler en PSA hebben de afspraken rond hun fusie aangepast om de klappen van de coronacrisis beter te kunnen opvangen. De twee concerns, die willen samensmelten tot de op drie na grootste automaker ter wereld, verlagen onder andere het speciale dividend dat aandeelhouders krijgen. Peugeot gaat 2,66 procent lager, Fiat Chrysler doet er 5,34 procent bij en Exor (de holding boven Fiat) klimt 3,3 procent.

Just Eat Takeaway koerst 2,12 procent hoger in Amsterdam, na fanmail van Citi. Het beurshuis geeft een koopadvies, omdat de verwachting bestaat dat de maaltijdbezorger een jaarlijkse groei van de brutobedrijfswinst van 25 procent kan bewerkstelligen. Citi verwacht ook stappen vooruit op het vlak van marktaandeel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20