Vlaams geld voor bedrijf dat medicijnen maakt van cannabis

Cannovex, een Limburgs bedrijf dat medicijnen wil maken op basis van cannabis, krijgt 500.000 euro ontwikkelingssteun van het Vlaamse subsidieagentschap Vlaio. Dat meldt het bedrijf woensdagavond.

Het bedrijf voert al langer dan een jaar onderzoek naar de geneeskrachtige werking van cannabis. Het kruist rassen en bestudeert alle componenten apart om uiteindelijk tot een geneesmiddel te komen. Dat zou via de slijmvliezen worden toegediend. Welke ziektes het bedrijf wil bestrijden met de cannabis, is nog niet duidelijk.

‘Ondanks het feit dat medische experten het therapeutisch potentieel van cannabis erkennen, zijn er nog enkele tekortkomingen met de huidige producten die gebaseerd zijn op cannabinoïden (de chemische stoffen in cannabisplanten, red.)‘, klinkt het in een persbericht. Cannovex beweert dat zijn oplossingen die problemen kunnen verhelpen.

‘Erkenning’

De subsidie wordt over twee jaar gespreid en zal gebruikt worden om nanovezelfilms te ontwikkelen om het medicijn via de slijmvliezen toe te dienen. ‘We zijn erg verheugd met deze subsidie. Dit is een erkenning voor ons pionierswerk’, zegt CEO Steven Peters. Cannovex haalde in maart vorig jaar al 5 miljoen euro op bij een hoop grote investeerders.

In de loop van volgend jaar wil Cannovex de eerste klinische studies opstarten met zijn potentieel medicijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20