VK wil “wereldleider” in crypto worden en brengt eigen NFT uit

De Britse overheid kondigt aan dat zij “het voortouw wil nemen” op het gebied van cryptoactiva. De eerste stap om dit te bereiken is de creatie van een eigen NFT tegen deze zomer, op verzoek van minister van Financiën Rishi Sunak.

Het VK heeft de ambitie om de “wereldleider” in cryptoactiva te worden. Dat is tenminste wat de Britse overheid meent. In een bericht deelde de overheid mee dat het verschillende maatregelen wil nemen om van het VK een “wereldwijde hub voor technologie en investeringen in cryptoactiva” te maken.

Een belangrijk onderdeel van het plan is de “minting”, ofwel creatie, en verkoop van een NFT, op verzoek van Brits minister van Financiën Rishi Sunak. De NFT zal uitgebracht worden door de Royal Mint van het VK. Dit zou de eerste stap zijn in een breder plan van de autoriteiten om “de weg vrij te maken” voor cryptoactiva zoals stablecoins, ofwel cryptomunten die gelinkt worden aan de koers van fiatgeld. Die zouden ooit in het VK als een legale betaalwijze moeten dienen, klinkt het.

“Door het potentieel van deze technologie te erkennen en deze nu te reguleren, kan de regering zorgen voor financiële stabiliteit en strengere normen, zodat deze nieuwe technologie uiteindelijk op een betrouwbare en veilige wijze kan gebruikt worden”, staat nog in het bericht. Boven hoopt de Britse regering op deze manier cryptobedrijven die stablecoins beheren aan te trekken en hen de kans te geven in het VK “te opereren en te groeien”.

Verschillende maatregelen op de agenda

Om “ervoor te zorgen dat de Britse financiële dienstensector voorop blijft lopen op het gebied van technologie en investeringen en banen blijft aantrekken en de keuze voor de klant vergroot”, plant de Britse overheid enkele maatregelen voor crypto waaronder:

  • Het aanbrengen van “faciliteiten” op de financiële markten om bedrijven in staat te stellen te experimenteren met deze technologie en verder te innoveren.
  • De oprichting van een organisatie die zich bezighoudt met cryptoactiva en nauw zal samenwerken met de sector.
  • De overheid wil nagaan hoe het Britse belastingstelsel kan worden verbeterd om een verdere ontwikkeling van markt voor cryptoactiva aan te moedigen.

Meer details zullen “zeer binnenkort” bekend gemaakt worden, weet John Glen, secretaris van de Britse Schatkist.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20