Visa Kaart Pechverhelping

Op het moment dat je een kredietkaart van Visa aan hebt geschaft dan kun je in de meeste gevallen zorgeloos genieten van betaalgemak en extra financiële speelruimte. In een enkel geval kan er, vaak buiten je eigen schuld om, echter een probleem ontstaan waar je wel wat extra ondersteuning van de klantenservice van de bank of kredietkaartmaatschappij bij kun gebruiken.

Verlies of diefstal van je Visa kredietkaart

Dat je voorzichtig om dient te gaan met je kredietkaart, en dus ook met het exemplaar van Visa, is voor de meeste gebruikers ervan vanzelfsprekend. Toch kunnen op bepaalde momenten het noodlot of gewiekste criminelen toeslaan en kun je je Visa kaart kwijtraken. In een dergelijk geval dien je zonder aarzelen contact op te nemen met de klantenservice van je bank of van Visa. Bovendien moet je, in het geval er sprake is van diefstal, ook zo snel mogelijk aangifte doen bij de politie ter plaatse.

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minuten Gratis geld opnemen in België en het buitenland! Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 

Medewerkers van de klantenservice zullen bij verlies of diefstal van je Visa kaart er niet alleen voor zorgen dat de betreffende kredietkaart meteen wordt geblokkeerd, en de kans op misbruik ervan tot een minimum wordt beperkt, maar ook kijken op welke manier je verder geholpen kunt worden. Er kan bijvoorbeeld een vervangende kredietkaart naar je worden verzonden of contant geld naar je worden overgemaakt. Op die manier zul je dus niet onnodig in de financiële problemen terechtkomen.

Identiteitsfraude

Wanneer een Visa kaart wordt gestolen dan kan er in bepaalde gevallen gemakkelijk identiteitsfraude worden gepleegd, bijvoorbeeld als je de unieke geheime code bij deze kaart hebt bewaard of als deze is afgekeken tijdens het doen van een betaling of geldopname. De kredietkaart wordt dan vaak samen met deze code gestolen en misbruikt.

Een andere vorm van identiteitsfraude bestaat uit het kopiëren van beide zijden van de Visa kaart. Met behulp van de zo verkregen gegevens kunnen vervolgens kwaadwillende personen verrichtingen doen op de naam van de kaarthouder. Het zal immers vrij eenvoudig zijn om een online aankoop met de vals verkregen gegevens te betalen of om een reservering van een hotelkamer te financieren.

Verzekeringen gekoppeld aan je Visa kaart

De pechverhelping van Visa gaat in bepaalde gevallen echter nog verder. Aan je Visa kaart zijn dan bijvoorbeeld een aantal verzekeringen gekoppeld. Hierbij kun je denken aan een verzekering die onder bepaalde voorwaarden

  • niet geleverde aankopen dekt,
  • beschadigde aankopen vergoedt,
  • vertragingen van bagage, vluchten of treinreizen compenseert,
  • aankopen dekt in het geval van diefstal met geweld of beschadiging.

Daarnaast zijn sommige Visa kaarten gekoppeld aan verzekeringen die betrekking hebben op je reis- of de annulering ervan. In geval van ziekte of overlijden kun je dan eveneens rekenen op een gepaste verhelping van problemen. Dergelijke verzekering kunnen bijvoorbeeld (een deel van de) reissom vergoeden die je met behulp van de Visa kaart hebt betaald, maar eveneens de kosten van een noodgedwongen ziekenhuisopname terugbetalen als er sprake mocht zijn van ziekte of een ongeval tijdens een verblijf in het buitenland.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20