Louis Vuitton eert overleden ontwerper Virgil Abloh (41) met lancering laatste collectie

Het overlijden van mode-icoon Virgil Abloh schokte modeliefhebbers wereldwijd, maar meer nog de mode- en celebritywereld. De geliefde modeontwerper overleed afgelopen zondag op 41-jarige leeftijd aan kanker. Verschillende bekende sterren zoals Béyonce, Kim Kardashian en Idris Elba deelden ontroerende boodschappen over de ontwerper, en drukten hun medeleven uit aan zijn familie. En nu lanceert het modehuis waarvoor Abloh al enkele jaren werkte, Louis Vuitton, vandaag op 30 november 2021 zijn laatste collectie in Miami.

De 41-jarige Abloh was sinds 2018 de baanbrekende hoofdontwerper van de mannenmode van Louis Vuitton, en de eerste zwarte artistiek directeur bij een groot Frans luxelabel. De in Chicago geboren ontwerper en DJ vocht sinds 2019 tegen een zeldzame vorm van kanker, maar overleed afgelopen zondag. Abloh was ook een pionier van streetwear op de catwalk, en werkte nog als creatief directeur voor Kanye West, de oprichter van het merk Off-White, schrijft E! Online.

In een verklaring, gedeeld op zijn Instagrampagina op zaterdag 28 november, werd onthuld dat Virgil Abloh al sinds 2019 vocht tegen een zeldzame, agressieve vorm van kanker, genaamd cardiale angiosarcoom. De aankondiging van zijn dood veroorzaakte een grote schok in de hele modewereld.

Innige deelneming uit de celebrity- en modewereld

Na het nieuws over Virgils onverwachte dood, spraken een heleboel beroemdheden, modellen en collega-ontwerpers hun medeleven uit.

Collega-modeontwerpster Stella McCartney schreef: “Het is met zo’n zwaar hart dat ik mijn diepste medeleven naar Virgils familie stuur. Zijn vrouw en zijn kinderen, zijn familie op het werk en iedereen die hem kende en liefhad. Mijn tijd met jou was kort, maar je maakte een diepe en inspirerende impact op mij. Je had echt talent en een verlangen om een betere betekenis te geven aan de wereld van mode en design. Je zal gemist worden … rust in vrede en vlieg hoog.”

“We willen onze meest oprechte condoleances overbrengen aan de dierbaren van Virgil Abloh, een immense inspiratie voor ons allemaal, zowel als ontwerper en als persoon. Hij zal zeer gemist worden, hoewel zijn visie zal voortleven door de paden die hij gedurende zijn carrière heeft gebaand”, reageerde modehuis Gucci.

Laatste collectie

Als hulde aan de overleden modeontwerper, presenteert Louis Vuitton vanavond om half twaalf onze tijd, Virgils laatste collectie in Miami, meldt persbureau AFP.

“In een liefdevolle herinnering aan Virgil Abloh, brengt Louis Vuitton een eerbetoon aan het leven en de nalatenschap van een creatief genie met de presentatie van zijn lente-zomercollectie 2022 in Miami op 30 november”, schreef het modehuis op Twitter.

“We zijn allemaal geschokt door dit vreselijke nieuws”, zei Bernard Arnault, de CEO van LVMH, de groep die eigenaar is van het grote modemerk Louis Vuitton, op zondag. “Virgil was niet alleen een geniale ontwerper en een visionair, maar hij was ook een man met een prachtige ziel en bezat een grote wijsheid. De LVMH-familie sluit zich bij mij aan in dit moment van grote droefheid en we denken allemaal aan zijn dierbaren bij het overlijden van hun echtgenoot, vader, broer, zoon en vriend.”

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20