Vijfsterrenhotels verhuren kamers nu ook per uur: ‘We stellen geen vragen’

Steeds meer gewone hotels verhuren hun kamers ook voor enkele uren overdag, net als de zogenaamde rendez-voushuizen. Ook in het Brusselse vijfsterrenhotel Métropole kan men inmiddels voor deze bijzondere services terecht. Dat heeft de krant Het Laatste Nieuws gemeld. Volgens relatiedeskundige Rika Ponnet moet het fenomeen als een teken van de tijd worden beschouwd.

De hedendaagse mens heeft volgens haar een groot gedeelte van zijn schroom achter zich gelaten. Volgens de uitbaters van de traditionele rendez-voushuizen vormt de nieuwe concurrentie van het aanbod van de sterrenhotels toch geen echte bedreiging.

Voor een overnachting in het historische kader van het hotel Métropole moet al snel 285 euro worden betaald. Overdag kan van de kamers echter tegen een prijs van 100 euro voor een periode van enkele uren gebruik worden gemaakt. Tegen een extra vergoeding van 30 euro wordt bovendien ook champagne geleverd.

Een vertegenwoordiger van het hotel stelt tegenover de krant dat de dagverhuur zowel betrekking kan hebben op vergaderingen als op ontspanning. Over het doel van de verhuur kan het hotel zich naar eigen zeggen geen vragen stellen of bedenkingen maken. Er wordt aan toegevoegd dat Hotel Métropole deze benadering altijd al heeft gehanteerd.

Ambiance

Hotel Métropole is, samen met een aantal andere Brusselse collega’s, opgenomen in het aanbod van de Franse boekingssite Dayuse.com, die een overzicht biedt van hotellocaties waar men voor onder meer een rendez-vous overdag terecht kan. Dayuse werd opgericht door Parijzenaar David Lebée.

Nadat het platform eerste een aanbod van Franse rendez-vouslocaties heeft uitgewerkt, wordt sinds enkele tijd gewerkt aan een uitbreiding buiten de landsgrenzen. Dayuse heeft inmiddels al meer dan een kwart miljoen reservaties geboekt. Het bedrijf van Lebée heeft een waarde van 2 miljoen euro. In het Brusselse aanbod van Dayuse kunnen een twintigtal hotels worden teruggevonden.

De uitbaters van de traditionele rendez-voushuizen zeggen tegenover Het Laatste Nieuws het aanbod van Dayuse echter niet als een bedreiging te beschouwen. “Een rendez-voushuis biedt een discretie die elders nooit kan worden gevonden,” benadrukte een uitbater. “Bovendien valt het pand helemaal niet op als een hotel en gaat het vaak achter een anonieme gevel schuil. Bij het inchecken hoeft men ook geen identiteitsbewijs voor te leggen.” Een aantal rendez-voushuizen zijn bovendien op een bijzondere manier ingericht, zodat de verschillende klanten elkaar nooit zullen ontmoeten. Tevens bieden deze hotels volgens de uitbater vaak een ambiance die in een standaard-kamer niet is terug te vinden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20