VGP en Fagron trekken de kar op de Brusselse beurs

Belgische beleggers staan stevig op de rem nu bekend raakte dat de banken zich voorbereiden op een corona-effect. VGP en Fagron zetten uitstekende resultaten neer en dat is te merken aan de koers.

Een lichtrode Bel20, dat is vooral het resultaat van de kwartaalresultaten van KBC en ING. Die maakten bekend zich klaar te zetten voor een jaar waar veel leners niet met geld over de brug kunnen komen. Dat heeft een apart effect: het aandeel van ING doet er ruim 1,5 procent bij. KBC moet het met veel minder doen en duikt 2,5 procent in het rood.

Aan de groene kant van de tabel doet vooral de Gentse biotech’er Argenx het goed, met een stabiele, maar minimale vooruitgang van 0,5 procent. Ook de Nederlands-Belgische farmaspeler Galapagos houdt het hoofd boven water.

VGP en Fagron trekken de kar

VGP zet een recordsprintje in bij het begin van de beursdag. Er komt 7 procent bij, de projectontwikkelaar heeft dit jaar fel boven verwachting gescoord. Die winst heeft hij te danken aan de e-commerce. VGP bouwt magazijnruimtes, waar op dit moment erg veel vraag naar is door de pandemie.

De medische leverancier Fagron tekent een omzetverhoging van 9 procent op en dat leidt tot mooie resultaten. Het aandeel koerst 4 procent hoger, de verkoop van handgels zal, gezien de tweede golf in cruciale markten voor Fagron, niet verminderen.

Verder is het vooral een rode Bel20, al vallen de verliezen best mee. Enkel AB InBev verslikt zich in de kwartaalresultaten, het gevolg van een tegenvallende bierverkoop tijdens het coronakwartaal. Het aandeel gaat 2,8 procent lager. Proximus vervolledigt de rode top 3, met 1,5 procent verlies ongeveer een uur na de bel.

Op de brede beursindex Stoxx600 is er vooral een wisselvallig verhaal te vertellen. Die blijft net in het rood hangen, met minder dan 0,5 procent verlies.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20