Verhuizen drie weken lang verboden

De verhuissector hoort niet bij de noodzakelijke professionele activiteiten die vanaf woensdag nog kunnen doorgaan. Dat laat de Belgische Kamer der Verhuizers (BKV) weten. De beroepsvereniging probeert nog een aanpassing te forceren.

‘De BKV heeft het nodige gedaan om de verhuissector nog te laten toevoegen aan de lijst, maar voorlopig is daar geen zekerheid over’, klinkt het in een mededeling aan de leden van de BKV. ‘Slecht nieuws. Verhuizen is vanaf woensdag 12 uur niet meer toegelaten.’

De beroepsvereniging benadrukt dat tal van professionele verhuizen nog altijd noodzakelijk zijn de komende dagen en weken. ‘Er zijn verhuisbedrijven die op dit ogenblik in ziekenhuizen aan het verhuizen zijn om ruimten vrij te maken voor toekomstige coronapatiënten’, klinkt het.

De BKV haalt ook aan dat er verhuisbedrijven zijn die bijvoorbeeld vanuit hun opslag medisch materiaal leveren, scholen verhuizen of huizen moeten leegmaken op bevel van rechters, deurwaarders en fiscus. ‘De verhuissector wordt blijkbaar steeds vergeten’, luidt de conclusie van de BKV.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20