Verfsector waarschuwt voor bevoorradingsproblemen

IVP Coatings, de Belgische industriefederatie van de verven en vernissen, waarschuwt voor een verstoring van de productiecapaciteit, klinkt het donderdag in een persbericht. Er wordt verwezen naar sterke prijsstijgingen en toenemende tekorten van essentiële basisgrondstoffen.

‘De productiebedrijven die lid zijn van IVP Coatings hebben al weken de grootste moeite om aan de essentiële basisgrondstoffen te komen die nodig zijn om hun productie draaiende te houden. Sterk stijgende grondstofprijzen en toenemende bevoorradingsproblemen zorgen ervoor dat de beschikbaarheid van afgewerkte producten bij de fabrikanten in het gedrang komt’, klinkt het.

Gebrek zeecontainers

Als oorzaak voor de schaarste en duurder wordende grondstoffen, verwijst de federatie naar de groeiende vraag in bepaalde markten, een wereldwijd gebrek aan beschikbare zeecontainers en oplopende transportkosten. Daarnaast zijn er op strategisch belangrijke productielocaties ernstige technische problemen opgedoken. De problematiek geldt voor fabrikanten in heel Europa, klinkt het nog.

Geen controle

‘De sectorbedrijven streven ernaar om oplossingen te vinden en de cruciale bevoorrading aan hun klanten veilig te stellen, zeker in essentiële sectoren. Het is evenwel overduidelijk dat Belgische fabrikanten geen controle hebben over de samenloop van omstandigheden die aan de basis ligt van deze wereldwijde situatie.’

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20