Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 20 JAN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Verenigd Koninkrijk legt het gebruik van kredietkaarten door gokkers aan banden

Logo Business AM
Personal Finance

14/01/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Isopix

Om gokverslavingen tegen te gaan, mogen gokkers in het Verenigd Koninkrijk voortaan geen kredietkaarten meer gebruiken om weddenschappen te plaatsen.

In het Verenigd Koninkrijk is gokken een echte industrie. Er zijn meer dan 100.000 mensen werkzaam in de sector, die in 2018 meer dan 14,4 miljard pond (16,8 miljard euro) aan winsten uitkeerde. Het land telt ook meer dan 24 miljoen volwassen gokkers, waaronder 10,5 miljoen mensen die dat puur online doen.

Probleemgokkers

Uit cijfers van UK Finance, de Britse organisatie die banken en financiële spelers vertegenwoordigt, blijkt dat zo’n 800.000 Britten kredietkaarten gebruiken om te gokken. Een kwart daarvan zou een probleemgokker zijn – een verslaafde die blijft gokken om zijn of haar verliezen te recupereren –
en daarom neemt de Britse Kansspelcommissie nu maatregelen.

‘Gokken met kredietkaarten kan leiden tot aanzienlijke financiële schade. Het verbod dat we vandaag aangekondigd hebben, moet vermijden dat consumenten gokken met geld dat ze niet hebben’, zegt Neil McArthur, de topman van de Kansspelcommissie aan de Britse openbare omroep BBC.

Niet voor lottoformulieren

De nieuwe maatregel komt er een jaar nadat de overheid de maximale inzet bij populaire gokmachines drastisch verlaagde. Verder maakte de regering al werk van strengere leeftijds- en identiteitscontroles voor online gokkers en werd het ondersteuningsprogramma voor verstokte gokkers uitgebreid.

Het verbod op kredietkaarten treedt op 14 april in voege en geldt voor alle online en offline gokproducten, behalve lottoformulieren.

Source: Reuters


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president
Quote van de dag Barack Obama

Vrouwen zijn niet perfect, maar ze zijn ontegensprekelijk beter dan mannen aan de macht.

Voormalig Amerikaans president Barack Obama
Quote van de dag Bernie Sanders

Snel internet moet behandeld worden als de nieuwe elektriciteit. Een openbare nutsvoorziening die voor iedereen beschikbaar moet zijn als een basismensenrecht.

Bernie Sanders, presidentskandidaat voor de Democratische Partij

De wereldwijde financiële crisis was het ultieme bewijs dat vaak gebruikte indicatoren als het bbp tekort schieten. Geen van die cijfers waarschuwden ons dat er iets aan het mislopen was.

Joseph Stiglitz, Nobelprijswinnaar economie