Minst veilige land ter wereld is …

Singapore, Oezbekistan en IJsland zijn de veiligste landen ter wereld. De twijfelachtige eer voor minst veilige land  gaat dit jaar naar Venezuela. Dat blijkt uit een onderzoek van Gallup, waarbij 1.000 mensen van 15 jaar en ouder werden geïnterviewd in 135 verschillende landen.

Uit het onderzoek van Gallup blijkt dat Signapore het veiligste land ter wereld is, op de voet gevolgd door Oezbekistan. IJsland vervolledigt de top 3. 

Gallup lanceerde ook een interactieve kaart waarop je het veiligheidsgevoel van allerlei landen kan zien. Hoe hoger het cijfer, hoe veiliger. 

Veilige landen

Voor de cijfers baseert het onderzoek zich op het vertrouwen van mensen in de lokale politie. Maar ook het persoonlijke veiligheidsgevoel en het aantal diefstallen en geweldplegingen worden in rekening gebracht. 

Naast de hierboven vermelde top 3 staan ook het Verenigd Koninkrijk, Iran, Japan, Kosovo, Myanmar, Portugal, Zweden en de Verenigde Staten hoog op de lijst met veilige landen

Onveilige landen

Aan de andere kant van het spectrum vinden we de onveiligste landen terug. Op de eerste plaats staat daar Venezuela. Het land werd ook in 2013 en 2015 uitgeroepen tot onveiligste land ter wereld. 

In Venezuela voelt amper 12 procent van de ondervraagden zich veilig wanneer ze ’s nachts naar huis moeten wandelen en slechts 14 procent heeft vertrouwen in de lokale politie. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20