Vastgoedfederatie vraagt leden om huur winkeliers kwijt te schelden

De Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS) roept eigenaars van winkelpanden op om huurders in financiële moeilijkheden de helft van de vaste huurgelden de komende twee maanden kwijt te schelden. Voor de andere helft vraagt de sectorfederatie de mogelijkheid tot uitstel van betaling.

De BVS, die 60 procent van de professionele Belgische retailsector zegt te vertegenwoordigen, dringt bij de verschillende overheden aan om ook een belangrijke bijdrage te leveren, door een vrijstelling van onroerende voorheffing en andere belastingen en taksen en door een garantiefonds in het leven te roepen ter dekking van de huurders van winkelpanden.

De vastgoedsector roept ook de banken op om een vrijstelling te voorzien in de interestlasten voor de verhuurders van winkelpanden voor de betreffende periodes. ‘Enkel door een gezamenlijke inspanning te leveren, komen we hier allemaal sterker uit’, luidt het.

De winkelsector lobbyt al een tijd voor een tijdelijke vermindering of afschaffing van hun huur tijdens de coronacrisis. Winkels moeten gesloten blijven van de overheid om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20