Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Vastgoedfederatie vraagt leden om huur winkeliers kwijt te schelden

Logo Business AM
Coronacrisis

03/04/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

De Meir in Antwerpen. - Isopix

De Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS) roept eigenaars van winkelpanden op om huurders in financiële moeilijkheden de helft van de vaste huurgelden de komende twee maanden kwijt te schelden. Voor de andere helft vraagt de sectorfederatie de mogelijkheid tot uitstel van betaling.

De BVS, die 60 procent van de professionele Belgische retailsector zegt te vertegenwoordigen, dringt bij de verschillende overheden aan om ook een belangrijke bijdrage te leveren, door een vrijstelling van onroerende voorheffing en andere belastingen en taksen en door een garantiefonds in het leven te roepen ter dekking van de huurders van winkelpanden.

De vastgoedsector roept ook de banken op om een vrijstelling te voorzien in de interestlasten voor de verhuurders van winkelpanden voor de betreffende periodes. ‘Enkel door een gezamenlijke inspanning te leveren, komen we hier allemaal sterker uit’, luidt het.

De winkelsector lobbyt al een tijd voor een tijdelijke vermindering of afschaffing van hun huur tijdens de coronacrisis. Winkels moeten gesloten blijven van de overheid om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Lees ook:

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks