Vanaf maandag rollen auto’s opnieuw van de band in Audi Vorst

De productie in de fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi in Vorst, waar de volledig elektrische e-tron gebouwd wordt, wordt maandag hervat.

Dat meldt La Libre donderdagavond en het nieuws wordt aan Belga bevestigd door fabriekswoordvoerder Peter D’Hoore. Er zal maandag gewerkt worden met twee ploegen, de productie zal nog niet aan 100 procent hernomen worden. Het voltallige personeel zal daarom nog niet nodig zijn. Een aantal werkposten wordt ook anders georganiseerd om de veiligheid van de werknemers te waarborgen in coronatijden.

Woensdag en donderdag werden in de fabriek productietests uitgevoerd met het oog op een heropstart van de productie. Het ging op beide dagen om een ploeg van vrijwilligers die tussen 06.00 uur en 14.00 uur aan de slag ging. Audi Brussels meldde eerder al een heropstart van de fabriek voor te bereiden. Door het coronavirus ligt Audi Brussels sinds midden maart stil. De autobouwer heeft de voorbije weken gekeken welke maatregelen nodig zijn om de fabriek opnieuw op te starten, rekening houdend met de gezondheid van de werknemers en met de Belgische gezondheidsvoorschriften.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20