Spaarboekje voor gehuwden met rendement tot 125 procent verdwijnt volgend jaar

Het is momenteel nog mogelijk om via het systeem van voorhuwelijkssparen wat geld opzij te zetten voor wanneer jouw kind gaat trouwen of wettelijk samenwonen met iemand. Die spaaroptie zal normaal volgend jaar verdwijnen.

Waarom is dit belangrijk?

Via huwelijksparen kunnen ouders vanaf de 14e verjaardag van hun kind jaarlijks tot 48 euro opzijzetten. Zodra hun dochter of zoon huwt of wettelijk samenwoont met iemand, wordt het gespaarde bedrag uitbetaald met een stevig rendement. Vandaag loopt dat nog op tot 125 procent. Dit product wordt aangeboden door de ziekenfondsen.

In het nieuws: Het Nieuwsblad en De Standaard melden dat het systeem van voorhuwelijkssparen vanaf 1 januari 2024 op de schop gaat. De regering werkt aan een ministerieel besluit dat normaal gezien tegen het einde van het jaar wordt goedgekeurd door het parlement.

  • Om te beginnen is voorhuwelijkssparen discriminerend voor alleenstaanden. Wie op zijn 30ste nog alleenstaand is, krijgt veel minder interesten uitgekeerd.
    • De kranten van Mediahuis geven een voorbeeld: Wie nu na 16 jaar 816 eu
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer