Van Haren neemt maar 40 Brantano’s over

De Nederlandse schoenenwinkelketen Van Haren neemt maar 40 vestigingen van Brantano over en geen 43, zoals eerder gemeld. Begin februari volgend jaar gaan ze allemaal open als Van Haren.

Het bedrijf maakte vrijdag een lijst bekend van de winkels die onder de vlag van Van Haren komen. De meeste winkels liggen in Oost-Vlaanderen en Antwerpen, twaalf per provincie. West-Vlaanderen heeft er acht en in Limburg en Vlaams-Brabant komen er vier Van Harens.

Waarom er maar 40 winkels worden overgenomen in plaats van 43, daar wil de keten niets over zeggen. ‘Het is een lang en intensief proces met discussies over huurgelden en zo, maar ik kan daar niet verder op ingaan’, zegt een woordvoerster.

Nieuwe directie

Tegelijk krijgt Van Haren in België een eigen directie. Bie Buelens komt aan het hoofd van de 56 Belgische winkels te staan. De Belgische Buelens werkt al sinds 2016 bij Van Haren als consultant.

Buelens heeft een mooi palmares in de modesector. Ze begon haar carrière in 1984 als manager van een Mexx-winkel, ging tien jaar later door naar Zara en werd twee jaar later regionaal manager van de modegroep WE. In 2002 schopte ze het tot CEO van Euro Shoe, dat onder meer Bristol onder zich heeft.

Personeel

Ze zal haar oude collega’s van Bristol nu wel iets vaker tegen het lijf lopen, want omdat ze allebei inzetten op lage kosten, zijn Bristol en Van Haren grote concurrenten op de Belgische markt.

Gezien Van Haren alleen de panden heeft overgenomen, kan het personeel niet automatisch mee de overstap maken. Iedereen zal dus opnieuw moeten solliciteren. ‘Maar we staan ervoor open om oud-Brantano werknemers als nieuwe collega’s te krijgen’, zegt Buelens in het persbericht. ‘We weten dat het professionele medewerkers zijn die zich met hart en ziel hebben ingezet, dus willen we ze alle kansen geven.’

Lees hier een portret van Van Haren-moeder Deichmann.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20