Vakantiehuisje gehuurd? Wat gebeurt er als u nu annuleert voor de paasvakantie?

Op 4 april begint de paasvakantie, de dag nadat de corona-maatregelen in principe aflopen. Omdat een verlenging van de maatregelen niet ondenkbaar is, vragen veel mensen zich af of ze hun vakantiehuisje nu moeten annuleren.

De vraag: Als u een huisje geboekt heeft voor de paasvakantie, in België of in het buitenland. Kan u dat nu al annuleren en uw geld terugkrijgen?

Het antwoord: Helaas is er geen sluitend antwoord. Enerzijds zijn er regelingen van land tot land. Anderzijds gelden ook de algemene voorwaarden van elk bedrijf.

Bij Ardennes-Etapes, een van de grootste verhuurders van vakantiehuisjes in België, klinkt het formeel. Als u de boeking van een huisje wil verplaatsen, dan kan dat, maar dan kan u op kosten botsen. Onder de huidige maatregelen is een huisje namelijk wel toegankelijk, staat op de website te lezen. De paasvakantie is op dit moment maatregelenvrij en dus zijn er nog geen richtlijnen. Volgens de algemene voorwaarden van Ardennes-Etapes is een quarantaine géén goede reden om uw geld terug te krijgen, het gaat namelijk om overmacht.

Een andere grote speler op de markt, Interhome, heeft een beleid per land. Voor Duitsland, Spanje, Frankrijk, een deel van Zwitserland en Oostenrijk krijgt u alleszins tot 29 maart uw geld integraal terug. Als er nog een lockdown komt, lijkt het er dus ook op dat u ook voor de paasvakantie uw geld terug krijgt. Nu al annuleren komt u allicht wel op kosten te staan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20