Uitvinder van de GPU verdubbelt zijn winst

Nvidia, een producent van computerhardware waaronder grafische grafische processors, heeft het afgelopen kwartaal de winst verdubbeld en boekte opnieuw een recordomzet. Dit bleek woensdag laat uit de resultaten van het concern. 

Nvidia boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 3 miljard dollar, ofwel 1,18 dollar per aandeel, in vergelijking met 1,5 miljard dollar, ofwel 0,58 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 1,32 dollar per aandeel, tegen 0,78 dollar per aandeel een jaar eerder. De omzet steeg 53 procent van 5 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder naar 7,6 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Cryptomining

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 1,23 dollar per aandeel op een omzet van 7,42 miljard dollar.

Voor het lopende kwartaal voorziet Nvidia een omzet van 7,94 tot 8,26 miljard dollar, terwijl analisten rekenden op een omzet van 7,31 miljard dollar.

Het aandeel Nvidia steeg woensdag nabeurs in de elektronische handel 1,2 procent.

Nvidia is de uitvinder van de GPU, of grafische processor. Die computerhardware is sinds 2020 steeds meer gewild, vooral voor het gebruik van cryptomining.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20