Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Uber rust medewerkers wereldwijd met mondmaskers uit

Logo Business AM
Coronacrisis

10/04/2020 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Uber: 'De bescherming van onze chauffeurs en maaltijdbezorgers is cruciaal.' -  Lafargue Raphael/Abacapress

Uber zal wereldwijd zijn taxichauffeurs en maaltijdbezorgers mondmaskers bezorgen. Het bedrijf zal zich daarbij in eerste instantie richten op regio’s die door de coronapandemie het zwaarst zijn getroffen.

De onderneming voegt eraan toe bij zijn medewerkers te zullen aandringen het beschermende materiaal ook daadwerkelijk gebruik te maken.

‘In New York City, het epicentrum van de corona-uitbraak in de Verenigde Staten, is al gestart met de distributie van de maskers,’ benadrukt Gus Fuldner, vice-president veiligheid bij Uber. ‘Inmiddels hebben we tientallen miljoenen gezichtsmaskers besteld. Die voorraden zullen de volgende weken aan de medewerkers worden bezorgd.’

Cruciaal

‘Chauffeurs en maaltijdbezorgers leveren wereldwijd cruciale diensten,’ motiveert Fuldner de beslissing. ‘Ze brengen hulpverleners naar locaties waar actie nodig is en verstrekken voeding aan personen die gedwongen zijn thuis te blijven. Het is dan ook onze prioriteit ervoor te zorgen dat deze medewerkers beschermd zijn en veilig blijven.’

Volgens het online magazine The Verge zal Uber zijn maskers buiten de traditionele toeleveringsketen van de gezondheidszorg te kopen. Op die manier wil het bedrijf vermijden dat ziekenhuizen geen toegang meer tot voorraden zouden hebben.

Desinfecterende spray

Uber zegt eerder ook al begonnen te zijn met de verzending van een desinfecterende autospray naar chauffeurs in zwaar getroffen steden. Omdat vele uitvalsbasissen van het bedrijf wereldwijd zijn gesloten, wordt het materiaal volgens Uber met de post verstuurd.

‘Chauffeurs kunnen in hun app een verzoek voor een ontsmettingsmiddel of een gezichtsmasker indienen,’ aldus woordvoerders van het bedrijf. ‘Het materiaal wordt vervolgens gratis met de post aan huis geleverd.’

Werkloos

Door de lockdown als gevolg van de uitbraak van de corona-pandemie maakt de wereldbevolking beduidend minder verplaatsingen. Daardoor is ook de activiteit van de Uber-chauffeurs sterk teruggevallen.

In Seattle, een stad die door het coronavirus zwaar is getroffen, is het aantal opdrachten met 60 à 70 procent gedaald. Uber vermoedt dat in andere steden een gelijkaardige terugval zal moeten worden gemeld. Volgens sommige ramingen is de totale omzet van Uber door de uitbraak van de coronapandemie met 50 procent ingekrompen.

Het bedrijf heeft al aangekondigd financiële bijstand te zullen verlenen aan chauffeurs die door het corona-virus ziek zijn geworden. Ook zou hulp worden voorzien voor autobestuurders die tot quarantaine zijn gedwongen.

Source: The Verge


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks