Twijfel over stimuluspakket houdt de Amerikaanse beurzen in zijn greep

Vandaag loopt de deadline voor de stimulusgesprekken die Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zichzelf had vooropgesteld af. Het is verre van zeker of er nieuwe economische steunmaatregelen komen. De Amerikaanse beursindexen reageren koeltjes.

Vandaag komen we normaal te weten of er steunmaatregelen komen voor de Amerikaanse economie. Beleggers hopen dat er een beslissing valt voor de presidentsverkiezingen. Pelosi hintte al op vooruitgang na een gesprek met minister Steven Mnuchin van Financiën. Vraag blijft of we vandaag witte rook zullen zien.

De Dow Jones ging bij de opening woensdag 0,1 procent lager en de S&P500 bleef stabiel. De Nasdaq is de enige index die een bescheiden winst kon optekenen: +0,5 procent.

Netflix krijgt rake klappen

Het aandeel van Netflix ging bij de opening 5,2 procent lager. De streamingdienst heeft tijdens het derde kwartaal minder abonnementen verkocht dan verwacht. Netflix noteerde een terugval van 70 procent in vergelijking met het derde kwartaal vorig jaar.

Snap, het bedrijf achter de app Snapchat, ging bij de opening maar liefst 22,2 procent in het groen. Het bedrijf zag in het derde kwartaal het aantal dagelijkse gebruikers met 11 miljoen toenemen tot 249 miljoen. Daardoor steeg de omzet met 50 procent tot 678 miljoen dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20