‘Tweedeverblijver’ Els Ampe krijgt politie over de vloer: ‘Naar kust uitgeweken om gezondheidsredenen’

De controversiële kandidaat-voorzitter van Open Vld Els Ampe kreeg vanmiddag bezoek van de politie. Ze verblijft tijdens de lockdown namelijk aan de kust, en is niet in haar kot (in Laken) gebleven. Ze maakt het nieuws zelf bekend in een video op twitter met de hashtag #politiestaat.

In de video beweert Ampe dat haar man zeven weken geleden op doktersbevel naar de kust moet. De man zou hartpatiënt zijn. Els Ampe, zelf afkomstig van Oostende maar woont in Laken,  verblijft sindsdien aan zee met haar familie. 

Dat is tegen de strikte isolatiemaatregelen die de overheid oplegde half maart. Iedereen moet in zijn vast woonplaats blijven, en tripjes naar of langer vertoeven in bijvoorbeeld een tweede verblijf aan zee is verboden. 

‘Mijn familie komt op de eerste plaats, ik blijf mijn man steunen’, verdedigt Ampe zich in de twittervideo. 

De Vlaamse volksvertegenwoordiger kwam de voorbije week in opspraak door haar opmerkelijke communicatiestijl. In een video gericht aan premier Wilmès deed Ampe een oproep om te ‘stoppen met de lockdowndictatuur’, tot grote woede van minister van Volksgezondheid – én partijgenoot – Maggie De Block. 

Woensdag vond ze het nodig om in een interview met Bruzz te suggereren dat ’s lands virusbestrijder Marc Van Ranst doden op zijn geweten heeft omdat hij zou gezegd hebben dat ‘mondmaskers niet nodig zijn’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20