Tweedehands iPhone X kost 85% van de originele prijs

Wie een tweedehands iPhone X op de kop wil tikken, moet daarvoor ruim 85% van het originele aankoopbedrag neertellen. Het gaat om een absoluut record in de markt voor tweedehandstoestellen.

Volgens B-Stock, een bedrijf dat specialiseert in de verkoop van allerhande tweedehands elektronische toestellen en andere, is de vraag naar de iPhone X enorm, wat de hoge prijzen moet verklaren.

Ook bedrijven die grote aantallen toestellen terugkopen van retailers, zogenaamde  bulk purchasers, betalen tot 75% van de prijs voor een nieuw toestel.

Nog volgens B-Stock gaat het om een aanzienlijk hoger percentage dan dat van eerdere IPhone-modellen, die snel na de lancering op de tweedehandsmarkt belandden.

Een andere verklaring is het succes van de iPhone in de Verenigde Staten. Hoewel een aanzienlijk percentage van de iPhone X-toestellen naar het buitenland wordt verscheept, maken niet-Amerikaanse verkopen amper 2% van de totale verkoop uit.

‘Apple-taks’ is er geen

Analisten merken op dat de traditionele ‘Apple-taks’, het bedrag dat door de consument extra wordt  betaald omdat het merk een ‘cool’ imago heeft, minder hoog is dan doorgaans wordt aangenomen. Ten eerste hebben iPhone’s een langere levenscyclus en ten tweede kunnen eigenaars een groot percentage van de originele aankoopprijs bij de herverkoop recupereren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20