Tv-app Stievie verdwijnt in september

DPG Media trekt definitief de stekker uit de tv-app Stievie. Op 1 september worden de activiteiten van het online videoplatform stopgezet.

Stievie werd oorspronkelijk in 2013 al gelanceerd als een betalende tv-app, waarin tien Vlaamse zenders werden aangeboden. Na twee jaar werd de dienst echter uit de app-stores gehaald en lanceerde Medialaan – dat in 2019 fuseerde met De Persgroep tot DPG Media – Stievie Free, waarin enkel zenders uit de eigen portefeuille gratis te bekijken waren.

In augustus 2017 blies Medialaan de app nieuw leven in door Stievie Premium te lanceren voor 9,99 euro per maand, waarin naast de zenders van Medialaan zelf ook elf andere kanalen van VRT, SBS, Discovery en FOX inbegrepen zijn. De in totaal achttien zenders zijn via de app zowel live als uitgesteld te bekijken.

VTM GO

Maar op 1 september trekt DPG Media definitief de stekker uit de app, kondigt het bedrijf woensdag aan. In april vorig jaar werd al de gratis streamingdienst VTM GO gelanceerd, die programma’s van alle DPG Media-zenders bevat. ‘We richten onze pijlen nu op de doorontwikkeling van VTM GO en het nieuwe betalende streamingplatform, dat we samen met Telenet later dit jaar zullen lanceren’, zegt Calogero Macaluso, directeur streaming en marketing.

Abbonees van Stievie Premium wijst DPG Media vanaf september door naar APP TV. Dat platform lanceerde TV Vlaanderen vorige maand en biedt afhankelijk van het pakket 34 tot 67 Belgische en internationale zenders aan vanaf 9,95 euro per maand.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20