‘Turken mogen straks visavrij reizen in Schengen, als Turkije de vluchtelingenstroom stopt’

De Europese Unie is bereid Turkije aanzienlijke bijkomende financiële steun te geven evenals het vrij verkeer van zijn 75 miljoen onderdanen binnen de Schengenzone te garanderen, indien de Turkse regering voldoende stappen onderneemt om de vluchtelingenstroom naar Europa te stoppen. Dat schrijft de Sunday Times.

Volgens dezelfde krant wil Turkije een no-fly zone en een buffer van 80 kilometer installeren aan zijn grens met Syrië. Het plan zou op de goedkeuring van het VK en Duitsland kunnen rekenen.

Een en ander zal worden besproken op een minitop op 5 oktober in Brussel. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zal die dag worden ontvangen door de voorzitter van de Europese Commissie, de Luxemburger Jean-Claude Juncker, en de voorzitter van de Raad van Europa, de Pool Donald Tusk.

Meer
Mijn Volglijst

Minder nieuw krediet naar Amerikaanse consument in oktober

07/12/2021 20:18

(ABM FN-Dow Jones) De groei van de kredietverlening aan Amerikaanse consumenten is in oktober gematigd tot 16,9 miljard dollar, van 27,8 miljard dollar een maand eerder. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Federal Reserve.

Economen rekenden vooraf op een toename van 25 miljard dollar voor oktober. 

Het groeitempo zakte daarmee van 7,7 procent in september tot 4,7 procent in oktober. Doorlopend krediet, zoals creditcardschulden, steeg met 8 procent, tegen 12 procent in sptember.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20