Trumpcampagne zit al krap bij kas

Ruim 55 dagen voor de verkiezingen zou de Trumpcampagne zich al in financiële moeilijkheden bevinden. Dat schrijft de New York Times.

NYT: ‘Zijn campagne lijkt ook een aanzienlijk gebrek aan geld te vertonen en is grotendeels gestopt met adverteren op televisie, zelfs nu Joe Biden net grote bedragen van zijn oorlogskas begint te spenderen, nadat hij in augustus ruim 385 miljoen dollar heeft opgehaald.’

Nog volgens de krant ‘hebben Trumps geringe of onbestaande uitgaven voor tv-advertenties in belangrijke staten zijn bondgenoten verbaasd’.

Volgens het management van de campagne Trump is er weinig aan de hand. ‘Omdat Trump zijn boodschap makkelijker via sociale media verspreidt’. Toch groeit de lijst van staten waar hij het moeilijk krijgt. Biden profiteert ondertussen van de grote hoeveelheid giften die hij in augustus verzamelde, nu mensen al vroegtijdig beginnen te stemmen.

Bill Stepien, Trumps campagnemanager, zegt dat de president eerder dit jaar al massa’s advertentiegeld spendeerde op televisie en internet. Evenwel zonder veel resultaat.

Trump bekijkt ondertussen of hij 100 miljoen dollar van zijn eigen geld in de campagne injecteert. Maar het is nog maar zeer de vraag of hij op korte tijd zoveel geld kan vrijmaken.

De Associated Press schrijft tenslotte dat Biden eind augustus al meer dan tien keer meer aan tv-advertenties had gespendeerd dan Trump.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20