Trump test negatief op coronavirus

President Donald Trump heeft negatief getest op het coronavirus. Dat meldt het Witte Huis in een nota van zijn arts.

Trump besliste vrijdagavond laat om zich te laten testen, nadat de persattaché van de Braziliaanse president Bolsonaro positief had getest op het virus. Trump dineerde vorige week nog met Bolsonaro en zijn persattaché in het hotel Mar-a-Lago in West Palm Beach (Florida). Bolsonaro had vrijdag negatief getest op het virus, ondanks dat zijn zoon in eerste instantie had gemeld dat zijn vader positief had getest. Francis Suarez, de burgemeester van Miami, was eveneens aanwezig aanwezig bij die maaltijd. Ook hij testte positief voor covid-19.

Trump besloot zich te laten testen na een persconferentie vrijdag, waarin hij meerdere malen de vraag gesteld kreeg of hij zich zou laten testen.

Volgens de nota van de arts van het Witte Huis, ‘koos Trump er vrijdagavond voor om zich op covid-19 te laten testen’. ‘Vanavond kan ik bevestigden dat die test negatief is.’

De arts voegde er aan toe dat hij in ‘dagelijks contact’ is met het Center for Disease Control (CDC) en de coronavirus task force van het Witte Huis.

Mike Pence is nog niet getest

Vicepresident Mike Pence zei op zaterdag dat hij nog niet is getest, maar dat hij en zijn vrouw overwegen dat wel snel te doen.

Ook wordt de temperatuur opgemeten van al wie in de buurt van Trump en Pence komt. Dit geldt ook voor journalisten die vrijdag de persconferentie hebben bijgewoond.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20