Trump haalt uit naar burgemeester van San Juan

Donald Trump heeft zich weer maar eens laten opmerken met een nogal twijfelachtige tweet. Deze keer geeft hij de burgemeester van San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico, ervan langs. De president werd ervan beschuldigd geen goede hulpverlening te voorzien voor de regio, maar dat schoot duidelijk in het verkeerde keelgat bij Trump. Die vindt dat burgemeester Carmen Yulin Cruz “slecht leiderschap” vertoont. “Alles moet voor hen gedaan worden”, stelde hij.

De hulpverlening in Puerto Rico verloopt niet van een leien dakje. En dat wordt toegeschoven aan Amerikaans president Donald Trump. Die verdedigde zijn aanpak echter door te stellen dat het eiland slecht bereikbaar is en “omgeven is door water”. 

“We zijn hier aan het sterven”

De burgemeester van San Juan klaagde die trage aanpak van de president nu nogmaals aan. “We zijn hier aan het sterven”, zei ze met tranen in de ogen. Dat een natie zo groot als de Verenigde Staten niet eens een klein eilandje als Puerto Rico kan voorzien van degelijke hulp, kan er bij haar niet in.

Zestien doden

Trump kan de kritiek blijkbaar niet zo goed verkroppen, want op Twitter haalde hij zwaar uit naar Cruz. Hij beschuldigde hij van “slecht leiderschap” en zei dat ze willen dat alles voor hen gedaan moet worden.

De orkaan in Puerto Rico doodde al zeker zestien mensen. Vooral de voedsel- en watervoorziening, de brandstoftekorten en het elektriciteitsnetwerk zorgt ervoor dat de situatie nog altijd penibel is.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20